10 блогів, які підготують вас до успішного складання IELTS

How to teach IELTS Receptive skills
28.11.2018

IELTS — це міжнародна система оцінювання знань з англійської мови. Початково вона була розроблена виключно для іноземних студентів. Сьогодні сертифікат IELTS може бути вимогою не лише під час вступу до вишу, а й при оформленні на роботу в міжнародну компанію або для виїзду за кордон на постійне місце проживання.

Щороку понад 10 000 охочих подають заявки на складання цього іспиту в офіційних центрах. Цікаво, що отримати нуль балів ви можете лише в разі неявки на тест — в інших випадках отримаєте бали від 1 до 9. Звісно, чим більше їх буде, тим краще для вас. Наприклад, деякі виші вимагають оцінку не менше 7 балів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як успішно скласти іспит IELTS: 10 порад для ідеального есе

Правила складання цього іспиту — єдині для всіх країн світу. Він поділений на 4 модулі — аудіювання, читання, письмо і говоріння. Підготовці до нього присвячено окремі програми на кращих мовних курсах. Інтернет рясніє порадами та хитрощами щодо ефективної підготовки до тесту, люди масово діляться досвідом та створюють для цього власні блоги. Ось лише 10 популярних ресурсів, на яких ви знайдете приклади завдань, типові помилки та поради, як їх уникати.

IELTS-Blog

На цьому ресурсі ви знайдете все необхідне, аби підготуватися до  IELTS самотужки. Його головна ідея полягає в тому, щоб об’єднати всіх тих, хто хоче скласти тест якомога краще та підтримати їх у процесі підготовки. Тут зібрано цінні поради та маленькі хитрощі, перевірені тими, хто вже має сертифікат із високими балами, а також приклади завдань. Ви можете поставити питання, які вас цікавлять, та порадити щось іншим учасникам.  

IELTS Materials and Resources, Get IELTS Tips, Tricks & Practice Test

На цьому сайті зібрано багато різнотипних матеріалів, які допоможуть підготуватися до IELTS за всіма модулями— тести, тексти, підручники, аудіозаписи тощо. Все це перебуває у вільному доступі. Крім того, автори сайту закликають до інтерактивності і тематичного спілкування — у тому числі й на Facebook.  

IELTS on Reddit – the test for English Language Learners

Цей сайт буде цікавим як студентам, так і викладачам англійської мови. Ця інтерактивна спільнота налічує мільйони користувачів по всьому світові, й кожен з них готовий підказати і підтримати вас під час підготовки до іспиту.

IELTS Liz

Авторка  — Ліз, досвідчена викладачка англійської, яка спеціалізується на підготовці до IELTS вже 9 років. Вона створила блог із метою допомогти студентам скласти свій тест не нижче 6 балів, і робить це абсолютно безкоштовно. Сайт має зручну навігацію, розділи поділені відповідно до модулів іспиту. Ви легко зможете знайти тему, яка вас цікавить саме зараз. Тут можна знайти тематичні відеоуроки, зразки відповідей, поради стосовно літератури тощо.

The IELTS Network

Це тематичний форум, присвячений міжнародному іспиту IELTS. Тут ви зможете не лише отримати дієві поради стосовно успішного складання іспиту, а й знайти партнера по навчанню, дізнатися приклади завдань попередніх років, взяти участь у пробному тестуванні та навіть почути незалежну думку стосовно ваших навичок письма.

Magoosh IELTS Blog – Everything you need to know about the IELTS

Автори цієї веб-платформи спробували поєднати найефективніші методи навчання та підготовки до іспиту  IELTS з новітніми технологіями і зробити освітній процес більш зручним та цікавим. Тут можна знайти спеціально розроблені мобільні додатки та онлайн-програми навчання.

Daily Lessons with Simon, ex-IELTS examiner

Автор цього блогу — британець Саймон Коркоран. Він успішно склав іспит IELTS і тепер викладає на курсах підготовки в Манчестері. На ресурсі ви зможете не лише підготуватися до тесту, а й покращити знання англійської в цілому. Автор щодня записує новий урок, бо вірить в ефективність систематичного навчання, приміром у понеділок розповідає про особливості IELTS Reading, у вівторок — IELTS Listening тощо. А також закликає своїх читачів до активного спілкування в коментарях.

IELTS Advantage

Автор створював цей сайт для своїх учнів, аби поділитися з ними інформацією ,яку не встиг викласти під час уроку. З часом це переросло у повноцінний блог, за яким стежать тисячі охочих скласти іспит. Тут можна знайти приклади завдань на кожен із блоків іспиту, а також корисні поради та типові помилки. Ви можете надіслати свої приклади написаного тексту, і його обов’язково оцінять та перевірять. Цей ресурс відрізняється від аналогічних і тим, що автор не лише надає допомогу під час підготовки до іспиту  IELTS, а й намагається показати студентам, які можливості вони отримують в разі його успішного складання.

IELTS podcast

Тут можна знайти безкоштовні подкасти від викладачів англійської, які охоче діляться своїм досвідом складання іспиту  IELTS та підготовки до нього. Ви навчитеся писати есе та параграфи завдяки спеціалізованому онлайн-курсу, а потім фахівці перевірять, наскільки ви готові до цієї частини тесту.

iPass IELTS online training

Це онлайн-спільнота, створена двома небайдужими викладачами англійської, Найджелом Хейнесом та Дженні Бедвелл. Ви зможете готуватися до іспиту в режимі реального часу, спілкуючись із фахівцями, які є носіями англійської мови. Всі матеріали ресурсу створені та ретельно перевірені професіоналами й адаптовані для іншомовних студентів.

Читайте все про IELTS за посиланням та наважуйтеся на великий крок разом з професіоналами Grade Education Center.