6 прийомів, щоб перестати байдикувати та почати вчити англійську

18.06.2018

Як часто ви говорите “щойно з’явиться вільний час, відразу сяду за англійську”? Як часто ловите себе на думці, що коли хвилинка була, ви займалися чим завгодно, лишень не англійською? Отже, давайте розбиратися в проблемі та шукати шляхи вирішення.

Як звучать найпоширеніші відмовки?

  • Я поки не готовий (-а).
  • У мене немає достатньо ресурсів, щоб почати.
  • Мені потрібен систематичний підхід, а самостійно вчитися я не зможу.
  • У мене немає часу.
  • У мене не вийде добре вивчити, а головне говорити англійською.
  • Почну з понеділка.

Що можна зробити?

Визначтеся, навіщо вам потрібна англійська мова. Для підвищення на роботі або зміни роботи? Для подорожей і спілкування? Для розуміння іншої культури?

А тепер подумайте: хіба це не мотивує трохи попрацювати?

Якщо ви вибираєте вчити англійську самостійно, підійдіть ґрунтовно до підготовки програми. Якщо не ділити навчання на рівні, діліть на види діяльності – аудіювання, читання, письмо, говоріння.

via GIPHY

Складіть список корисних ресурсів.

Якщо ви не можете вчитися самостійно, вибирайте для себе перевірені курси англійської. Так, наприклад, якщо вам потрібна мова для роботи, Перший Кембриджський Освітній Центр видає по закінченню програми міжнародні кембриджські сертифікати, які приймають 20000 університетів, роботодавців і урядових організацій в більш ніж 130 країнах світу.

Якщо англійська – це маст-хев для спілкування або подорожей, влаштовують Free Course, Movie Clubs. Слідкуйте за сторінками школи в соцмережах.

Якщо у вас немає часу працювати з книгами, писати конспекти, тягати важкі словники, штучний інтелект вам на допомогу. Ці чат-боти ніколи не будуть критикувати вашу англійську.

Напевно, найпоширеніший страх – це страх говорити. Парадокс, але так і є – вчите англійську саме для комунікації, а в підсумку страх б’є в голову, ви ковтаєте язик, ноги підкошуються і бігти б якомога далі.

А взагалі найпростіший і ефективний спосіб – це дозволити собі помилятися. Так все вірно. Дайте собі право на помилку, на дві або навіть десять. Не бійтеся виглядати нерозумно, адже якщо ви намагаєтеся говорити іноземною мовою, ви вже заслуговуєте похвали.

via GIPHY

А вже скоро ми напишемо детальний матеріал про те, як подолати мовний бар’єр. Хочете почати з понеділка? Ок, просто почніть! А ми вас в цьому підтримуємо.