9 розважальних ток-шоу, які прокачають вашу розмовну англійську

развлекательные ток-шоу на английском
5.12.2018

Поп-культура в усіх жанрах — ефективний та цікавий спосіб покращити свою англійську, дізнатися багато нової лексики та вивчити акценти. Ми дивимося англомовні фільми й серіали, гортаємо комікси, слухаємо музику та вивчаємо тексти пісень. Ток-шоу — ще один вартий уваги жанр, який не лише допоможе з англійською, а й надасть безліч корисної інформації про англійську чи американську культуру в цілому.

Слідкуючи за живим і природним спілкуванням, ви зможете покращити вимову, дізнатися про різні акценти, навчитеся правильно ставити питання, вживати сленгові слова та вирази, а також отримаєте необхідну порцію гумору — як бонус до нових знань.

Епізоди ток-шоу виходять регулярно, їх записи можна передивлятися в інтернеті. Цей досвід неодмінно стане в пригоді у живому спілкуванні з носіями. Зверніть увагу на такі популярні ток-шоу.

“Late Night”

Це ток-шоу виходить в ефір з 1982 року і за цей час у студії встигли побувати тисячі непересічних особистостей. Серед гостей — відомі на весь світ музиканти та актори, а також політики. Ефір супроводжується живою музикою. Тут можна почути безліч влучних жартів, а Сет Майерс навіть час від часу робить добірки кращих жартів тижня.

“The Tonight Show”

Ведучий цього шоу — Джиммі Феллон. Програма вийшла в ефір 1954 року і є найстаршим ток-шоу в історії телебачення. Воно славиться своїми іграми в прямому ефірі — де ви ще побачите знаменитостей, що грають у твістер, приміром?

“Jimmy Kimmel Live”

Шоу Джиммі Кіммела вирізняється з-поміж інших програм цього формату тим, що його гості — не лише зірки та політики, а й пересічні люди з вулиці. Його можна дивитися у родинному колі, навіть разом із дітьми. Глядачі особливо полюбляють постійну рубрику, у якій зірки зачитують пости з соцмережі Twitter.

“Conan”

Ведучий цього ток-шоу — Конан О’Браєн, музикант, актор та комік. Знаменитості, які приходять у студію, часто є його добрими знайомими, а дехто навіть близькими друзями. Тому ці розмови важко назвати інтерв’ю — вони більше скидаються на довірливі дружні розмови. Тому ток-шоу Конана — чудовий спосіб вправлятися в розмовній, неформальній англійській.

“The Ellen DeGeneres Show”

Це ток-шоу чудово підходить для родинного перегляду разом із дітьми, оскільки воно виходить в ефір не традиційно ввечері, а вдень. Еллен взаємодіє з глядачами, розігрує подарунки та пропонує брати участь у вікторинах і квестах. Одна з улюблених тем цієї програми — соцмережі та життя людини по той бік екрану.

“Oprah”

Опра Вінфрі є однією з найвідоміших ведучих ток-шоу. Шоу “Опра” виходило в ефір з 1986 до 2011 року і налічує 25 сезонів, тож попри те, що нових випусків вже немає, матеріалів для перегляду більш ніж достатньо. Опра багато спілкується про благодійність та інші актуальні гостросоціальні теми зі своїми гостями, також її шоу відоме розіграшами автівок серед глядачів.  

“The Graham Norton Show”

Це відоме британське ток-шоу. Грем Нортон запрошує одразу кілька гостей з різних куточків світу, тож ви можете слідкувати за спілкуванням у групі, а не лише між двома людьми. І стежити за цікавими акцентами англійської, ясна річ.

“Chatty Man”

Ведучий шоу Аллан Карр запрошує до студії знаменитостей та розмовляє з ними як про глобальні новини та проблеми, так і про залаштунки шоу-бізнесу. Він розмовляє досить швидко, тож якщо ви ставите за мету виробити природний для носія мови темп англійської — обов’язково подивіться це ток-шоу.

“Loose Women”

Це британське ток-шоу виходить в ефір з 1999 року. Його суть полягає в тому, що четверо жінок-ведучих спілкуються між собою, обговорюючи останні новини та плітки з усього світу,  та запрошують зіркових гостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 новорічних фільмів англійською, які заряджають святковим настроєм