Британська віза: який іспит обрати

Британская виза какой экзамен выбрать
8.01.2020

Вам необхідна віза Об’єднаного Королівства – який міжнародний іспит на знання англійської потрібно скласти, щоб отримати її? Цілком можливо, що ніякий і не потрібен. Рекомендуємо проглянути вимоги для різних типів віз, знайти саме ту, яка потрібна вам для ваших цілей, та ознайомитися з її особливостями.

Наприклад, якщо ви – лікар, медсестра чи акушер, збираєтеся жити та працювати за професією на території Британії чи Північної Ірландії, то вам потрібно  буде скласти OET (Occupational English Test). Він підтверджує достатній рівень володіння англійською, щоби не лише жити, але і працювати у сфері охорони здоров’я в Об’єднаному Королівстві.

Для студентської візи в цій країні зазвичай достатньо скласти один із Кембриджських іспитів. Тут університети та коледжі самостійно встановлюють вимоги до рівня англійської іноземних вступників, тож окремих додаткових іспитів ще і для візи не передбачено. Але 100% навчальних закладів приймають за результатами Cambridge Assessment English. Для бакалаврських програм це зазвичай C1 Advanced (CAE) або C2 Proficiency (CPE).

Що ж до британських віз, які вимагають підтвердження знань англійської, то вже котрий рік поспіль офіційним постачальником мовного тестування для неї є міжнародний іспит IELTS. Його результатам довіряє не лише Служба віз та імміграції Об’єднаного Королівства (UKVI), але й уряди Канади, Австралії та Нової Зеландії.