Як вчити англійську за допомогою Spotify: 7 тематичних подкастів

17.09.2018

Учить английский на Spotify

У громадському транспорті, в супермаркеті, під час прогулянок вулицями міста — ми звикли всюди слухати музику. У навушниках немов відмежовуємося від зовнішнього світу, ловимо хвилю ритму, адже сучасні технології дозволяють мати доступ до улюбленої музики будь-де і з будь-якого пристрою.

Один із інтернет-сервісів з велетенською музичною бібліотекою — це Spotify. Назва цього ресурсу — поєднання слів spot та identify, обидва вони означають “відшукати щось”. Однак треба сказати, що тут можна знайти не лише пісні улюблених гуртів та виконавців, а й безліч корисних подкастів для вивчення англійської.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 сайтів для тренування навичок читання для початківців

Якщо ви вирішили не гаяти дорогоцінний час і кожну хвилину присвячувати саморозвитку, спробуйте слухати музику з розумом. Читайте тексти пісень та перекладайте їх — це можна робити одразу під час прослуховування. Таким чином ви поповните свій словник та потренуєте пам’ять.

На Spotify можна також створювати тематичні плейлисти і додавати туди пісні, тексти яких здалися вам цікавими та корисними. А також зверніть увагу на нашу добірку аудіоматеріалів Spotify, присвячених вивченню мови. Зовсім скоро результати вас неабияк порадують!

The English We Speak

Один із найбільших подкастів на ресурсі. Це проект BBC, тому корисний буде зацікавленим саме у вивченні британського варіанту англійської. Подкаст спеціально розроблений для початківців і містить близько 200 епізодів, присвячених різноманітним розмовним ситуаціям і фразам. Кожен з них триває від 2 до 4 хвилин.

Everyday Language

Авторський подкаст від Mark Quah — колекція порад щодо ефективного вивчення англійської мови, що підійде навіть для новачків. Початківцям варто зосередитися на словникових епізодах. Наприклад, деякі з них присвячені ідіомам. Автор від першої особи говорить про походження сталого виразу та особливості його вживання.

Приємним бонусом буде добірка записів, присвячених культурному розмаїттю, міжмовним зв’язкам та особливостям різних мов світу — ця частина подкасту зацікавить більш досвідчених студентів.

English at Home Is Fun

Учасники цього аудіошоу — Майкл, Норіко та Нахо. Майкл — викладач англійської у США, Норіко — в Японії, а Нахо —  маленька донька Норіко, яка чудово знає англійську. У кожному епізоді учасники обговорюють найрізноманітніші питання — від побутових справ та меню на сніданок до музичних фестивалів. Іноді учасників розмови стає більше.

Цей подкаст стане в пригоді охочим вивчити розмовну англійську та дізнатися більше про англійський сленг. А якщо ви цікавитеся американською чи японською культурою, то зможете більше дізнатися про улюблені країни.

Grammar Girl

Цей подкаст присвячений найбільш суперечливим моментам і питанням, що виникають під час вивчення англійської граматики, він підійде для рівня Intermediate.  В епізодах цього подкасту безліч корисної інформації щодо орфографії, слововжитку та правильної побудови речень. Також варто звернути увагу на цікаві факти про англійську мову та походження ідіом.

Plain English

Це досить відомий подкаст, епізоди якого присвячені не лише граматиці англійської мови, а й містять цікаві розмови з фахівцями стосовно всього, що відбувається у світі і про що варто знати кожній освіченій людині.

Спікери говорять досить чітко для легкого розуміння, також можна користуватися стенограмами до кожного епізоду і практикувати аудіювання і читання водночас. Однак кожен епізод триває близько 20 хвилин, це може бути дещо складно для початкового рівня.

The Language Learning Show

Цей англомовний подкаст присвячений темі вивчення іноземних мов загалом, тому стане справжньою знахідкою для поліглотів та тих, хто лише мріє опанувати кілька мов. Автор подкасту — викладач Азрен, який володіє п’ятьма мовами і ділиться досвідом ефективного навчання та подолання труднощів, що неодмінно виникнуть у процесі у більшості учнів.

Вам може здатися, що він забагато розповідає про особисте життя. Тоді сміливо пропускайте середню частину епізодів, оскільки їхня структура є приблизно однаковою.

The Fluent Show

Авторський англомовний подкаст Керстен Кейбл, у якому йдеться про всі аспекти вільного володіння кількома мовами одночасно. Він орієнтований на “просунутих” знавців англійської, що більше цікавляться культурою мови, а також різноманітними лінгвістичними техніками, аніж граматикою чи лексикою.

У подкасті близько 90 епізодів з інтерв’ю та розлогими коментарями стосовно найновіших методів навчання. Ви можете обрати тему, яка найбільш близька та цікава саме вам.

Нагадаємо, що нещодавно ми писали про 5 корисних ресурсів для вивчення медичної англійської.