Одеський викладач фізики отримав звання «Народний вчитель України»

Одесский учитель физики получил звание Народный учитель Украины
4.10.2022

Павло Віктор, вчитель фізики в Рішельєвському науковому ліцеї, отримав звання «Народний вчитель України». Окрім класичної освітньої діяльності, Павло веде блог на YouTube, де простою мовою та на прикладах розповідає про складні фізичні явища та закони. Канал має більш ніж 900 тисяч підписників. 

За 12 років існування каналу автор відзняв та опублікував близько 700 уроків фізики, що охоплюють весь курс шкільної програми. Уроки можна переглянути англійською, українською та російськими мовами.

Також, як зазначає автор в описі каналу, відеоархів охоплює всі сторони життя ліцеїстів — навчання, відпочинок та свята. І дійсно, охочі можуть переглянути повноцінні фільми про пригоди викладача з учнями.

Фото: Офіс Президента України

Павло Віктор веде свою викладацьку діяльність понад 40 років і за цей час зробив вагомий внесок у виховання та шкільну освіту не одного покоління українців. За це і був відзначений нагородою.

Відомо, що до отримання звання народного, Павло Віктор також став заслуженим вчителем України, переміг у номінації “Вибір українців” на всеукраїнському конкурсі Global Teacher Prize Ukraine 2021 і потрапив до списку 50 найкращих вчителів.

Найвище звання “народного” традиційно присвячується не раніше ніж через 10 років після звання заслуженого.

До речі, якщо ви також прагнете розвитку та розширення своїх можливостей, як педагога, нагадуємо, що Grade University відкрив відеобібліотеку, де можуть навчатись і підвищувати свою кваліфікацію викладачі різних освітніх установ.

Ставайте кращими з кожним днем разом з нами!

Фіналістка Global Teacher Prize Валентина Гатальська

Читати інтервʼю