Наближаємо перемогу: проєкт «Народні герої України» шукає перекладачів

proekt-narodnie-geroy-ukrayni-yshhet-perevodchykov
2.12.2022

Збірку «Народні герої України. Історії справжніх», котра розповідає про подвиги українців у війні з Росією, хочуть перекласти англійською для розповсюдження за кордоном. Також планується друк нових книжок про українців, які захищають Україну від ворога чи наближають перемогу іншими діями на своєму фронті.

За словами автора ініціативи, Євгенія Толочина, теперішні події спонукають українців максимально привертати увагу світу до нашої країни.

Історії героїв формувались і писались вже з 2014 року. Саме тоді й була заснована премія Народний Герой України. Станом на зараз, таких героїв вже понад 500. Кожен заслуговує, щоб його військовий чи волонтерський шлях був відомий широкому загалу.

Попереду ще багато книжок, але іноземним партнерам вже зараз треба доносити інформацію їхньою мовою. Для того, щоб вони познайомилися зі справжніми героями нашого часу.

Євгеній Толочин

Для того, щоб перекласти англійською інтерв’ю українських військових, медиків, волонтерів потрібні перекладачі, які згодні працювати на волонтерських засадах. Наразі їх шукають через соціальні мережі. Викладачі Grade Education Centre вже запропонували свою допомогу.

На сьогодні маємо 5-6 перекладачів-волонтерів, які готові взятися за роботу. Бажано, щоб їх було більше. Тоді й обсяг перекладу буде меншим для кожного. Всі імена перекладачів обов'язково вкажуть при друці книги.

Євгеній Толочин

Англомовну версію книги «Народні герої України. Історії справжніх» планують дарувати офіційним особам та продавати по світу всім охочим, а вторговані кошти направлятимуть на публікацію наступних книг.

Перший том «Народні герої України. Історії справжніх» з інтерв’ю 45 відважних українців вийшов друком у 2021 році. Проєкт реалізується на пожертви народу України й небайдужих іноземців. 

«Народний Герой України» — це недержавна нагорода, започаткована волонтерами у 2015 році. Орден вручається людям, які здійснили подвиг, обороняючи незалежність України. Висунути кандидата до нагородження може будь-хто, потрібно лише обґрунтувати свій вибір.

Українські викладачі, якими пишається уся країна

Читати