Росіянам заборонили складати іспит TOEFL

zhytelyam-rossyy-zapretyly-sdavat-toefl
3.08.2022

Громадяни Російської Федерації більше не зможуть складати міжнародний іспит з англійської мови TOEFL.

Як повідомляють ЗМІ, коли росіяни хочуть зареєструватися на сайті ETS, перед ними з’являється повідомлення про невідповідність даних користувачів вимогам Управління контролю за іноземними активами американського Міністерства фінансів.

В ETS підтверджують, що громадянам та резидентам Російської Федерації та Північної Кореї заборонено заводити облікові записи на сайті або подавати заявку на складання TOEFL.

На початку весни 2022 року через повномасштабне вторгнення російських військ в Україну проведення іспитів ETS та IELTS у Росії та Білорусі було призупинено.

А у травні Cambridge Assessment English вирішив призупинити проведення всіх нових курсів підвищення кваліфікації для викладачів англійської мови в Росії та Білорусі. Так вони не зможуть здобути кваліфікації TKT, CELTA та DELTA.

В Україні також тимчасово припинено проведення мовних іспитів лінійки Cambridge English через неможливість організувати цей процес. Однак, це не означає, що українці взагалі не можуть отримати міжнародний сертифікат про рівень англійської. Кембриджські іспити можна скласти за кордоном. Як це зробити розповідаємо у нашому спеціальному блозі.

Щодо іспиту TOEFL, то його частково проводять в Україні. Усі деталі ви знайдете на офіційному сайті.

У Grade у форматі онлайн доступні курси CELTA та DELTA Module 2. Також наш центр здійснює онлайн-підготовку викладачів до TKT та DELTA Module 1, які можна скласти в іншій країні.

60 корисних синонімів для високого бала на IELTS, TOEFL і Кембриджських іспитах

Дізнатися!

Стежте за оновленнями на нашому сайті. Ми обов’язково повідомимо про відновлення можливості складати іспити на території України.