5 сайтів та YouTube-каналів, де вчити англійську з субтитрами

5 сайтов и Youtube-каналов, где учить английский с субтитрами
23.10.2018

На початкових етапах вивчення мови субтитри до відео та фільмів виконуватимуть роль рятівного кола, стануть головним ключем до розуміння того, що ви дивитеся. Спершу ви звертатимете увагу виключно на підписи внизу відео, відволікаючись від візуальної складової.

Однак робота з субтитрами — надзвичайно ефективний спосіб вивчати англійську, покращувати свій рівень володіння мовою. На початках ви обиратимете субтитри вашою рідною мовою — по суті, просто переклад відео. Та згодом вам стане цього замало — це означає, що час вмикати оригінальні англійські титри та переходити до активного вивчення мови.  

А згодом настане день, коли ви урочисто натиснете кнопку “вимкнути субтитри” і більше ніколи не матимете проблем зі сприйняттям мови на слух під час перегляду телешоу, фільмів чи відеороликів. Аби це сталося якомога швидше, зверніть увагу на нашу добірку якісних ресурсів із відео з англійськими субтитрами.

6 Minute English

Цей ресурс BBC містить колекцію відеороликів, кожен з яких триває 6 хвилин. Мова відео — досить проста, тому вони підійдуть навіть початківцям. Тематика роликів різноманітна, від мешканців океанів до життя астронавтів, тож кожен зможе знайти для себе щось цікаве. Кожне відео містить вбудовані субтитри, перелік нових слів із поясненнями, а також ряд завдань для самоперевірки.

Rachel’s English

Автоматичні субтитри на порталі Youtube часто неякісні, особливо якщо спікер говорить нечітко або занадто швидко, тож їм не варто сліпо довіряти. Натомість цей Youtube-канал вигідно вирізняється серед інших англомовних тим, що субтитри до нього створює сама авторка, Рейчел.  Вона говорить повільно та розмірено, аби слухачі встигали прочитати субтитри та зрозуміти сенс сказаного. Розповіді Рейчел присвячені найрізноманітнішим темам, та особливо цінним є те, що вона присвячує багато уваги розмовній англійській, сленговим словам і виразам. Тому відео з цього каналу варто дивитися з блокнотом — дізнаєтеся багато нової і корисної інформації.

Learn English Conversation

Автори відео, зібраних на цьому каналі, зосереджуються на історіях. Кожне відео — це коротенька розповідь, яка обов’язково містить діалоги персонажів. Ви зможете обрати ролик відповідного рівня складності, вивчити безліч нових слів та потренувати навички аудіювання та розуміння, а якісні субтитри, які допоможуть у цьому, надаються порталом Youtube.

English Is Fun

На цьому каналі ви знайдете безліч цікавих відео з англійськими субтитрами. Особливу увагу присвячено популярним ідіомам, їхньому походженню та правилам вживання. Є комічні діалоги та навіть музичні кліпи.Також автори каналу зібрали багато корисних порад щодо ефективного вивчення мови.

Єдиний незручний момент — на каналі немає тематичних плейлистів, однак якщо ви подивитеся список завантажених відео, обов’язково знайдете для себе щось цікаве.

Sleep Learning English

Цей плейлист містить відео, присвячені окремим англійським словам, їхньому значенню та прикладам вживання в реченнях. Спікери говорять повільно і чітко на тлі легкої заспокійливої музики. Окремі відео зосереджуються на розмовній англійській.

Відео з цього каналу можна слухати під час сну — розробники стверджують, що це підвищує ефективність навчання.