5 сайтів для тренування англійської за допомогою диктантів

5 сайтов, чтобы тренировать английский с помощью диктантов
23.10.2018

Можливо, вам здається, що диктанти — це жахливий епізод зі шкільного минулого, привід нервувати та ненавидіти навчальний процес. Однак цей спосіб вивчення англійської може бути цікавим, корисним, інтерактивним, а головне — він зовсім не нагадуватиме нудні шкільні диктанти і монотонний голос вчителя. По-перше, відтворюючи на письмі почуте на слух, ви вчитеся зіставляти усну та письмову мову, тренуєте водночас аудіювання та письмові навички. По-друге, диктанти підвищують грамотність — саме таким чином легко запам’ятовувати та вчитися використовувати ідіоми та специфічні мовні конструкції.

Усього один диктант на тиждень — і зовсім скоро ви побачите прогрес своєї англійської мови. Можливо, вам навіть захочеться переписати почуте своїми словами та згодом перевірити результат? В інтернеті є безліч ресурсів для самостійних диктантів, зверніть увагу на нашу добірку найзручніших у використанні та тренуйтеся з задоволенням!

Listen and Write

На цьому ресурсі — велика добірка текстів для диктантів та пов’язаних із ними граматичних і лексичних завдань. Спершу варто визначити свій рівень англійської, а потім братися за диктанти відповідної складності. Перевагою цього сайту є те, що ви можете обрати найбільш комфортний тип диктанту. У режимі виправлення ви пишете повний диктант, а згодом перевіряєте помилки. У повному режимі програма перевіряє вашу грамотність одразу під час написання — інакше кажучи, ви не зможете продовжити писати, доки не виправите попередню помилку.  

У швидкому режимі вам запропонують вставити у слова пропущені літери — такий вид диктанту ідеально підійде початківцям. Також є диктанти, де потрібно вставити пропущені слова. На сайті ви зможете відстежувати власний прогрес, оскільки програма запам’ятовує результати та підраховує отримані за диктанти бали. 

бесплатные вебинары для преподавателей английского

Agenda Web

Навчальні диктанти на цьому ресурсі поділено відповідно до рівнів складності на 4 групи. Перший рівень — заповнення пропущених слів у короткому тексті. На другому рівні складності тексти трохи довші, і ви завжди можете обрати швидкість відтворення аудіозапису. Натомість на третьому рівні ця опція відсутня, і самі речення можуть бути складнішими та довшими. Останній, четвертий рівень — повноцінний текст, який користувач мусить відтворити письмово.

ToLearnEnglish

На цьому сайті ви знайдете добірку чудових диктантів для початківців. Після прослуховування короткого аудіоролика запишіть почуте, а потім перевірте себе. Або ж вставте пропущені в тексті слова.

Speechling

На цьому ресурсі ви знайдете добірку коротких речень для диктанту. Тут можна обрати швидкість відтворення аудіозапису, а також швидко перевірити себе й виправити допущені помилки. Як бонус — начитайте невеликий шматок тексту англійською та залиште його на порталі, і протягом 24 годин отримаєте фідбек від англомовних користувачів стосовно вашої вимови. 

Dictationsonline

На цьому сайті ви знайдете диктанти різного рівня складності, однак середня тривалість кожного аудіо — не більше 35 секунд. Перед тим, як вводити текст у спеціальному вікні, ознайомтесь із переліком ключових слів до тексту — це значно полегшить завдання та сприятиме розумінню. Аудіозапис відтворюється двічі, перший раз повільно і з урахуванням знаків пунктуації, вдруге — у нормальному темпі.