Дивимось кіно англійською! 10 безплатних сайтів з фільмами

Дивимось кіно англійською! 10 безплатних сайтів з фільмами
23.06.2023

Який найпростіший та найцікавіший спосіб покращити свою англійську? Звичайно ж за переглядом кіно мовою оригіналу! Запам’ятати нову лексику, ідіоми, приклади граматичної побудови речень, вимову слів та навчитися розрізняти акценти — це все можна зробити, лише переглянувши кілька фільмів англійською.

Однак якщо ви не користуєтесь жодним із популярних англомовних стрімінгових сервісів та сайтів, пропонуємо вам ресурси із безоплатним кіно. Ці сайти у різних форматах допоможуть вивчити англійську через відомі серіали, фільми або їхні уривки з додатковими вправами та функціями!

Отож, обирайте найкращий і скоріше вчитися. Let’s start!

Де безоплатно дивитись фільми онлайн

Speechyard

Почнемо з ресурсу, який створений для того, аби люди вивчали англійську через кіно. Основні переваги сайту в тому, що ви можете користуватися такими можливостями:

  • під час перегляду відео натискати на невідоме слово в субтитрах та дивитися варіанти його перекладу;
  • виконувати вправи — на слух збирати фрази, вставляти або прописувати самостійно пропущені слова, вдосконалювати граматику тощо;
  • дивитися діалоги з фільмів у текстовому форматі та переглядати й прослуховувати ключові слова з них.

Крім того, окремо для користувачів доступні відео з поясненням граматичних правил та тренування лексики.

Якщо ви користуєтесь платформою Netflix, можете встановити собі розширення Speechyard та дивитись фільми з інтерактивними субтитрами, де можна натискати на слова та бачити їхній переклад.

Урешті-решт на самому сайті можна подивитися серіали без виконання вправ, лише користуючись інтерактивними субтитрами.

MoviesJoy

Оскільки цей ресурс створений скоріше для перегляду кіно, ніж вивчення англійської мови, ви не знайдете на ньому навчальних вправ. Проте сайт пропонує десятки фільмів, серіалів та шоу в оригіналі.

Основні переваги цієї платформи такі:

  • фільми можна шукати за ключовими словами, жанрами, країною створення чи рейтингами;
  • на всіх відео доступні субтитри.

Однак майте на увазі, що перекладу на сайті немає, тому велика частина кіно зі складною лексикою може бути незрозумілою для людей із початковими рівнями англійської. Проте ви завжди окремо зможете знайти фільм англійською саме для свого рівня.

20+ фільмів для всіх рівнів англійської!

Оскільки перегляд кіно в оригіналі — це теж процес навчання, ми створили добірку. Це фільми для різних рівнів від А1 до С1!

Дивитись!

Plex

Це подібний до попереднього ресурс, на якому доступні фільми та серіали англійською мовою.

Зазвичай нове та найбільш популярне кіно можна дивитися лише за плату, тому на цьому та інших безоплатних платформах доступні старі стрічки. Однак у цьому є й перевага — можна переглянути визнані та навіть класичні фільми світового кінематографа в оригіналі.

Обрати кіно можна за жанром або ж знайти бажане через пошук. Водночас є один нюанс: не для всіх відео доступні субтитри. Тому в деяких випадках доведеться покладатися лише на власне сприйняття мовлення англійською.

English at the Movies

Це ресурс мультимедійної організації Voice of America, який спрямований на допомогу у вивченні англійської мови в американському варіанті. На сайті ви не знайдете повних фільмів, однак є уривки найбільш відомих та впізнаваних.

Основна перевага — це можливість вивчати вирази, лексику та ідіоми через діалоги у кіно.

У кожному короткому відео надається не лише уривок із фільму, а ще й таке:

  • ведуча вводить у контекст конкретного епізоду;
  • є можливість прослухати фразу декілька разів;
  • перед поясненням певного виразу чи слова вам дають можливість самостійно здогадатися його значення.

До того ж перевага цього сервісу в тому, що мовлення у відео досить повільне та чітке. Тому контент буде легким для розуміння людям із початковими та середніми рівнями англійської мови.

Learn English Feel Good

Сайт повністю присвячений вивченню англійської мови, де є тести на знання граматики, лексики, читання та аудіювання і невеликий словник ідіом. І саме в розділі Listening Comprehension є можливість попрактикуватися на фільмах.

Отже, ось невелика інструкція, як працювати на цьому сайті:

  1. Спочатку зі списку потрібно обрати фільм, уривок якого ви б бажали переглянути.
  2. Далі уважно перегляньте відео.
  3. Нижче будуть тести, де потрібно відповісти на питання, а потім перевірити результат.

Зауважте, що в усіх епізодах є лише автоматичні субтитри англійською. Тому якщо виникнуть певні труднощі розуміння, можна скористатися сторонніми ресурсами для перекладу.

Практикуємо англійську кожні вихідні!

Вам знадобиться всього 90 хвилин на тиждень, щоб покращити розмовну англійську з носіями мови. Записуйтесь на регулярні клуби нашого центру!

Дізнатись більше!

Насамкінець хочемо запропонувати вам ще 3 платформи для перегляду англомовних фільмів онлайн. Вони схожі на всі попередні сервіси, які орієнтовані не на навчання, а саме на перегляд кіно. Тому з допоміжних інструментів доступні лише субтитри.

Однак зберігайте собі ці посилання, щоб дивитися більше контенту та розвивати ключові навички для спілкування англійською:

Зверніть увагу, що в багатьох подібних ресурсів є одна спільна проблема — протягом перегляду вам можуть надокучати реклами, адже самі фільми пропонують безплатно. Щоб цього позбутися, можна купити підписку на одну з платформ, на кшталт HBO, Netflix, Amazon тощо.

Якщо ж такої можливості немає — розвивати свої мовні навички завжди можна через доступну музику, книжки чи навіть англомовні новини.

7 найкращих сайтів з тисячами безоплатних книг

Перейти

Отже, залишайтеся з Grade та дізнавайтеся більше про всі можливі способи вдосконалення вашої англійської!