МОН запускає безплатний курс англійської для вихователів

МОН запускає безплатний курс англійської для вихователів
17.09.2024

За наказом Міністерства освіти і науки України, починаючи з 2026-2027 навчального року вивчення англійської мови дітьми старшого дошкільного віку стане обовʼязковим.

Проте далеко не всі вихователі дитячих садків готові до таких змін. Для того, аби подолати цю проблему, МОН запускає безплатний курс англійської мови для викладачів дошкілля.

Зареєструватися для участі можна за посиланням у період з 16 вересня до 18 жовтня.

Курс створений для вихователів, які не мають досвіду викладання англійської мови та/або знають її на базовому рівні. Програма допоможе їм опанувати всі базові навички володіння мовою, якими, нагадуємо, є:

  • listening,
  • speaking,
  • reading,
  • writing.

Засвоєння цих навичок не тільки надасть вихователям можливість вільно володіти англійською мовою на початковому рівні, а й відкриє наступні можливості у викладанні.

  • Застосовувати англійську в навчанні, мотивуючи дітей до вивчення іноземної мови в дошкільному віці.
  • Покращити професійні навички та підвищити конкурентоспроможність на ринку праці.
  • Мінімізувати страхи щодо вивчення англійської або будь-якої іншої іноземної мови в дорослому віці та забути про мовний барʼєр.
  • Створити умови для ефективної організації англомовного середовища, комунікації з англомовними дітьми та їхніми батьками, формуючи сприятливу та інклюзивну атмосферу в закладах дошкільної освіти.

Курс стартує 1 листопада 2024 року.

Проходитиме на платформі ELT SKILLS у онлайн-форматі. Програма є асинхронною, що дозволить викладачам навчатися у своєму темпі протягом семи місяців у період з листопада 2024 до травня 2025 року. За бажанням, учасники можуть закінчити курс раніше та перейти на наступний рівень.

Вихователі, які успішно завершать курс, отримають електронні сертифікати із вказаним рівнем володіння англійською мовою.

Також підвищити рівень володіння англійською мовою можна у Grade Education centre, незалежно від того, ким ви є: вихователем, вчителем, школяром або ж молодою мамою.

Наші спеціалісти допоможуть підібрати курс, враховуючи ваші потреби, рівень знань, кількість вільного часу або ж бажаний формат навчання. Усе, аби вивчення англійської мови стало приємним та результативним процесом!