10 найкращих сайтів для спілкування англійською з native speakers

Сайти для спілкування англійською з іноземцями та носіями мови
15.08.2022

Один із важливих етапів вивчення англійської – розмовна практика. Спілкування з носіями мови відкриє вам безліч нових формулювань, які не використовуються на письмі. Також ви дізнаєтеся різноманітні ідіоми та сленгові слова.

До того ж жива комунікація занурює у культуру країни, мову якої ви вивчаєте. Так можна більше дізнатися про звички та побут іноземців, а це — додатковий інтерес та мотивація до навчання.

В інтернеті є безліч сайтів для спілкування англійською, тому самостійно знайти співрозмовника для прокачування навички speaking зовсім не проблема.

Докладно розглянемо кілька таких ресурсів, щоб ви могли розібратися в їхніх нюансах і підібрати для себе найзручніший.

Speaky

Своєрідна лінгвістична соцмережа, як мовний Facebook. Тут можна спілкуватися з людьми з усього світу, просто обравши необхідну для вас мову. Після реєстрації ресурс пропонує список можливих співрозмовників, які зараз є онлайн.

Ви можете написати людині, котра вас зацікавила, додати її до друзів і продовжити комунікацію у відеочаті.

HelloTalk

На цьому ресурсі можна спілкуватися у текстових чатах та обмінюватися голосовими повідомленнями. Тут представлено понад 100 мов, і для зручності є опція завантажити додаток на телефон.

Native speakers можуть коригувати вашу вимову та правопис і, ймовірно, з часом ви теж станете наставником для новачків.

English Baby

Соціальна мережа та онлайн-курс вивчення американського варіанту розмовної англійської мови та сленгу. На цьому ресурсі є форуми, безкоштовні уроки, тести та вікторини.

І, звісно, ви маєте змогу спілкуватися з іншими студентами та native speakers.

Слова та фрази, що оживлять розмову

І покажуть високий рівень англійської!

Lingbe

Сучасний додаток, де безплатно можна практикувати англійську, але натомість потрібно вчити інших своєї рідної мови. Однак, розробники зробили все для мотивації користувачів: якщо ви допомагаєте комусь вивчати мову, то вам нараховуватимуться бали.

Їх ви можете використовувати під час тренування мови, яку вивчаєте. Виходить справді ефективна мережа для обміну знаннями. Займатися можна будь-де і будь-коли, адже зазвичай розмови тривають близько 10-15 хвилин.

Coffee Strap

Цікавий ресурс, який працює як чат-рулетка. Вам слід вибрати одну з 12 мов для вивчення, після чого випадковим чином вас з’єднають з іншою людиною. Однак, програма все-таки враховує хобі та інтереси, щоб людям було простіше порозумітися.

На розмову виділено 7 хвилин. Після цього часу вона автоматично завершиться, а система почне шукати вам нового співрозмовника. Така схема корисна тим, хто соромиться говорити англійською через недосконале знання мови.

Coffee Strap дозволяє спілкуватися з людиною, яку ви вперше бачите і, найімовірніше, більше ніколи не зустрінете. Тож соромитися нічого!

Сайти для спілкування англійською

InterPals

Один із найпопулярніших сайтів для охочих вивчати іноземні мови у процесі спілкування з людьми з різних куточків планети. На сайті є базові елементи звичних нам соцмереж: докладний профіль з аватаркою, фотоальбоми, дискусії у стрічці, пошук друзів та можливість налаштувати конфіденційність.

Для того, щоб користуватися ресурсом, потрібно пройти коротку реєстрацію. Серед п’ятимільйонної бази носіїв мови ви неодмінно знайдете собі цікавого співрозмовника. Також ви можете допомагати іншим удосконалити знання своєї рідної мови.

My language exchange

На цьому ресурсі зареєстровано понад 3 мільйони користувачів зі 175 країн. Знайти того, хто допоможе вам удосконалити англійську не складе труднощів. На Mylanguageexchange, як і на багатьох інших, ви вчитеся самі та навчаєте інших мов, які добре знаєте.

Функціонал ресурсу дозволяє влаштовувати розмовний онлайн-клуб. Об’єднавшись у групи до 4 осіб, ви зможете проводити одну половину заняття англійською, а іншу — мовою, якою самі володієте. Також вам доступні онлайн-бібліотеки, словникові ігри та можливість листування.

Найкращі ігри для тренування англійської вимови

Цікаво!

Tandem

Проста та зручна мобільна програма для практики розмовної англійської з native speakers. Користувачеві достатньо вказати рідну мову і ту, яку він хоче вивчати.

У Tandem можна листуватися, записувати голосові повідомлення та говорити по відеозв’язку. Натомість вам потрібно розмовляти з іншими рідною мовою, але це не обов’язкова умова.

Couchsurfing

Це спільнота, де мандрівники шукають тимчасове житло та однодумців по всьому світу. Після реєстрації ви можете приєднатися до тематичних зустрічей, показати іноземцям своє рідне місто, запросити когось на каву або навіть запропонувати спальне місце у своїй оселі.

А ваші нові друзі з-за кордону не тільки зможуть потренувати усне мовлення, але й можуть запросити вас у гості.

MeetUp

Якщо ви часто буваєте за кордоном і хочете підвищувати рівень володіння іноземною мовою в поїздках, то неодмінно реєструйтесь на MeetUp. Тут можна стежити за тематичними заходами, лекціями та зустрічами, які відбуваються у тому місті, де ви перебуваєте.

Англійська для дорослих

Курси різних напрямків, форматів, тривалості й інтенсивності

Підібрати групу!

Розмовну англійську потрібно прокачувати лише на практиці. Для цього не вигадаєш нічого кращого за розмови з носіями мови.

Так, у вас обов’язково з’являться знайомі або навіть друзі з різних куточків світу, ви дізнаєтеся багато нового про життя в інших країнах і зможете поділитися власним досвідом.

Обирайте найбільш зручну онлайн-платформу та спілкуйтесь із задоволенням!