Grade Teacher — нова програма підвищення кваліфікації вчителів англійської за міжнародними стандартами

grade-teacher-tkt-news
19.06.2020

Раді повідомити, що програму підвищення кваліфікації вчителів англійської мови “Grade Teacher”, яку розробив Освітній центр Грейд, схвалено Міністерством освіти і науки України.

Відтепер вчителі зможуть одночасно пройти курс підвищення кваліфікації відповідно до Законів України “Про освіту”, “Про загальну середню освіту”, постанови Кабінету Міністрів України № 800 від 21 серпня 2019 року “Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників”, та одночасно підготуватися до міжнародного іспиту для викладачів англійської мови Cambridge TKT.

Ми пишаємося викладачами нашого центру з багаторічним досвідом роботи та міжнародними кваліфікаціями, які стали авторами цієї абсолютно нової та унікальної програми:

  • Катерина Проценко — директор тренінгового центру Grade Education Centre (кваліфікації CELTA, Delta, IHCYL, NILE, IH CAM);
  • Андрій Пігарєв — заступник директора тренінгового центру Grade Education Centre (кваліфікації TKT, CELTA, Delta, IELTS, TOEFL, CPE);
  • Анна Шовкалюк — менеджер з розвитку іспитів Cambridge Assessment English в Grade Education Centre (кваліфікації CELTA, Delta);
  • Тамара Корзаченко — викладач англійської для дітей, підлітків та дорослих центру Grade Education Centre (кваліфікації CELTA, CELT-P, TKT, CAE).

Ми зробили все можливе, щоб надати можливість вчителям закладів освіти розвиватися професійно та особистісно враховуючи індивідуальні потреби та завдання, попередній досвід та реалії освітньої системи України. Крім того тепер вчителі отримали шанс підвищити свою кваліфікацію згідно міжнародних стандартів та комунікативного підходу викладання англійської.

ОСОБЛИВОСТІ ПРОГРАМИ

Вчителі, які оберуть програму “Grade Teacher” отримають практичні уміння з викладання англійської для різних вікових груп учнів (молодша, середня та старша школа), управління класом, планування уроків, використання наочних та технічних засобів навчання. А також, окремий модуль програми присвячений інтегрованому навчанню, що є одним з пріоритетних напрямків запровадження концепції НУШ та програми “Вчитель XXI століття”.

Програма складається із п’яти модулів, на кожен з яких відводиться 30 годин:

Модуль 1. Language and background to language learning and teaching

Модуль 2. Lesson planning and use of resources for language teaching

Модуль 3. Managing the teaching and the learning process

Модуль 4. Content and Language Integrated Learning

Модуль 5. Teaching Young Learners

Кожен навчальний модуль містить теоретичну основу з психолого-педагогічних та методичних аспектів викладання англійської за комунікативним, проектно-діяльнісним підходом, а також практичні приклади та завдання для застосування в поточній практиці вчителювання.

Наприкінці кожного модуля вчителям необхідно пройти тестування на засвоєння матеріалу з модуля. Тож тест також фактично є пробним тестуванням за форматом Teaching Knowledge Test (TKT).

По закінченню навчання, якщо вчитель успішно виконає всі завдання за кожним модулем, він отримує бали та сертифікат. Сертифікат буде видаватися за умови успішного виконання всіх практичних та домашніх завдань. Кожен модуль — це окремий курс. Сертифікат курсу одного модуля може бути зарахований як 30 годин обов’язкового підвищення кваліфікації вчителів.

Варто зауважити, що зміст програми також відповідає системі підготовки до складання іспиту з міжнародної кваліфікації для вчителів від Cambridge Assessment English — Teaching Knowledge Test. Це означає, що викладач, який проходить будь-який із модулів програми «Grade Teacher», одночасно готується і може по закінченню навчання складати іспит ТКТ.

Якщо вчитель успішно завершить проходження всіх навчальних модулів програми «Grade Teacher», то отримає свідоцтво про підвищення кваліфікації.

Проходити програму підвищення кваліфікації “Grade Teacher” можуть вчителі англійської мови з будь-яким досвідом роботи та з будь-якою кваліфікаційною категорією. Вчитель самостійно обирає у якому порядку та який модуль проходити. Навчання проводять англійською мовою викладачі та досвідчені тренери нашого освітнього центру Лідія Сімак та Олена Бочкарьова. Ви також можете обирати очну, змішану або онлайн форму навчання. Усі навчальні матеріали наш центр надає безкоштовно. Крім того, усі учасники курсів отримують знижку 10% на складання іспиту ТКТ в Освітньому центрі Грейд.

Розпочати підготовку до 1,2 та 3 модулів ТКТ можна прямо зараз, обравши потрібний модуль та заповнивши заявку на нашому сайті.