Новий методичний посібник для освітян: правила створення шкільних кіноклубів

Новое методическое пособие для педагогов_ правила создания школьных киноклубов и проведения кинодискуссий
12.07.2024

ГО EdCamp Ukraine розповіли про публікацію методичного посібника «Створення кіноклубів і проведення кінодискусій: ідеї та поради для вчительства». 

У ньому зібрані найважливіші аспекти створення і проведення кіноклубів — від технічної підготовки до сенсового наповнення обговорень.

Кіноклуб — це системна і тривала у часі робота, яка може бути виконана у вигляді факультативу, гуртка, класних годин чи навіть складовою уроку, щоб закріпити ту чи іншу тему.

Такі інтерактиви можна інтегрувати в усі шкільні дисципліни: від хімії й географії до правознавства чи англійської мови.

У посібнику зібрані поради, які допоможуть педагогам організувати та успішно провести кіноклуб для своїх учнів. Всього, видання містить 8 розділів, в яких йдеться про:

  • основні аспекти створення кіноклубу;
  • особливості перегляду фільмів з учнями;
  • технічні моменти створення кіноклубу;
  • поради з модерації обговорень;
  • підготовку учнів до перегляду;
  • створення дискусії після перегляду.

Ознайомитися з посібником і безплатно завантажити його можна за посиланням.

Зауважимо, що обговорення після перегляду кіно дають змогу краще зрозуміти думки й погляди дітей, проявити їхні таланти та знайти ефективні шляхи до покращення навчання.

До речі, ми в Grade теж часто створюємо нові можливості для викладачів, які хочуть постійно прогресувати в професії.

Наразі, ви можете зареєструватись на велику онлайн-конференцію для викладачів англійської мови — Grade Teacher Talks: Teachspiration 2024. На конференції ви дізнаєтесь, звідки брати натхнення викладачеві, як гармонійно рости в професії та які нові підходи варто спробувати у навчальному процесі.