Нові дослідження для освітян: Україна приєднується до TALIS+

Нові дослідження для освітян: Україна приєднується до TALIS+
15.08.2024

Цього року Україна робить сміливий крок вперед у розвитку освіти, долучаючись до престижного міжнародного дослідження  TALIS+.

Координатори цього проєкту стверджують, що він стане вирішальним для українських педагогів, адже Україна не просто стає частиною глобальної освітньої спільноти, але й отримує потужний інструмент для вдосконалення вчительської професії.

Що таке TALIS?

Teaching and Learning International Survey — це глобальне анкетування вчительства та шкільного керівництва, яке досліджує різні аспекти професійної діяльності педагогів.

Організація економічного співробітництва та розвитку проводить це дослідження кожні 5-6 років, і в 2024 році стартує новий цикл.

Як проходить дослідження?

Учасники дослідження заповнюють дві анкети: одну для вчителів, іншу — для директорів шкіл.

Для кожної країни, в рамках польового етапу, обирається приблизно 30 шкіл і 600 педагогів, а для основного етапу — 200 шкіл і 4 000 педагогів. Кожен цикл проєкту має основну тему дослідження.

У 2018 році, наприклад, це були освітня та професійна практика вчителів, освіта та навчання, шкільний клімат, самоефективність, інновації та рівність.

Чому TALIS важливий для України?

Результати цього проєкту стануть ключем до реформування системи педагогічної освіти та професійного розвитку вчителів в Україні.

TALIS дозволить нам приєднатися до світової спільноти педагогів та отримати цінні інсайти для підвищення якості освіти.

З коротким описом дослідження можна ознайомитися за посиланням.

Варто зазначити, що обов’язковий внесок для участі нашої країни у проєкті, який складає 290 тисяч євро, був профінансований Європейською комісією, Міжнародною асоціацією з оцінки освітніх досягнень, а також керуючою радою дослідження.

Українська освіта продовжує рух вперед, незважаючи на всі труднощі, і готова приймати нові виклики разом з міжнародною спільнотою!

До речі, якщо ви теж хочете постійно розвиватися і отримувати знання, які відкривають нові професійні можливості, запрошуємо вас на Grade Teacher Talks від Grade Education Centre

На цій конференції ви дізнаєтеся, як шукати натхнення у роботі і які інноваційні підходи слід впроваджувати в навчальний процес, щоб ефективно рухатися у професійному зростанні.

Найважливіше в учительській професії — безперервно вдосконалювати свої навички та підходи, щоб ефективно відповідати на нові виклики в освіті!