Англійська стала найпопулярнішим предметом на НМТ-2024

Англійська стала найпопулярнішим предметом на НМТ-2024
14.06.2024

В Україні триває сесія складання Національного мультипредметного тесту 2024. Цьогоріч обовʼязковими є три предмети — українська мова, історія України та математика.

Англійська є предметом за вибором, і разом з тим абсолютним лідером серед інших дисциплін.

Що ще обирають абітурієнти?

Як повідомляє Укрінформ, в ефірі національного телемарафону директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко назвала основні предмети, які входять у топ абітурієнтів на НМТ.

Англійська мова — абсолютний лідер. Після цього доволі високі показники мають географія, біологія та українська література.

Тетяна Вакуленко

Складати можна й інші іноземні мови, зокрема німецьку, французьку та іспанську. Однак вони не є популярними серед здобувачів освіти.

А от найменшу кількість разів цього року як вибірковий предмет складали фізику та хімію.

Як підготуватися до НМТ з англійської?

Основне, чого вчать при підготовці до подібних тестів, — це процедура та стратегії виконання завдань.

Навіть маючи високий рівень англійської студенти інколи втрачають бали на тому, що не до кінця розуміють завдання, їхню структуру чи стають розгубленими під час виконання.

Саме тому важливо підготуватися до іспиту не лише з точки зору вивчення мови.

До прикладу, таким є курс підготовки до НМТ з англійської в Grade. Групи формують двічі на рік — восени та взимку, з яких перший триває 7,5 місяців, а другий — 4 місяці.

Записатись на курс підготовки до НМТ з англійської

Тут

Крім того, викладачка, яка спеціалізується на підготовці підлітків до тесту Юлія Проніна, поділилася матеріалами та темами, які варто оглянути перед складанням НМТ.

Читайте наш блог, аби дізнатися, що робити, аби отримати 200 балів.