У яких сферах англійська мова стане обовʼязковою? Законопроєкт від Мінкульту

v-kakianglijskij-yazyk-budet-imet-osobyj-status
16.08.2022

Нещодавно уряд заявив про розробку законопроєкту, що дозволить надати англійській особливого статусу в Україні як мові міжнародного спілкування. Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики.

Розширення сфери застосування англійської мови в Україні сприятиме активізації процесів інтеграції українців у європейську спільноту.

Ростислав Карандєєв, Перший заступник МКІП

Також у Мінкульті зазначили, що таке рішення, після нашої перемоги, впливатиме на зростання інвестиційної та туристичної привабливості України.

Що ж передбачає проєкт закону?

Міністерство культури та інформаційної політики ще працює над документом, тому чіткого переліку посад, на яких англійська мова матиме особливий статус наразі немає. Проте деякі критерії опублікували на широкий загал, що ж передбачатиме проєкт закону.

Зокрема англійська мова:

 

  • буде обовʼязковою для публічних суспільних сфер життя, де наявні міжнародні комунікації;
  • матиме ширше застосування;
  • отримає статус мови міжнародного спілкування.

Також за ініціативи міністерства створюється міжвідомча робоча група. До її складу будуть входити народні депутати, представники державних органів та громадськості. Робоча група напрацює пропозиції до законопроєкту. Наступний етап — громадське обговорення, а потім проєкт подадуть на розгляд уряду.

Між іншим, в установі наголосили, що Україна посідає 40 місце зі 122 країн світу за кількістю громадян, що володіють англійською. Тому цей закон покликаний змінити ситуацію на краще.

Розмовні завдання для занять з бізнес-англійської

Читайте далі