Що таке сертифікат CELTA і навіщо він потрібен?

Что такое сертификат CELTA и зачем он нужен?
24.03.2015

CELTA (Certificate in English Language Teaching to Adults) – це одна з провідних світових кваліфікацій для професійних викладачів англійської. Цей сертифікат є підтвердженням необхідного рівня знань і вмінь для викладання англійської дорослим. Сертифікат CELTA видається Кембриджським університетом і визнається в більшості країн світу, і найчастіше є однією з невід’ємних вимог до кандидатів на посаду вчителя англійської мови.

Безмовно, курси CELTA значно відрізняються від звичайних курсів англійської та дозволяють засвоїти ефективні техніки навчання, напрацювати практичні навички навчання дорослих і набути необхідний досвід викладання. Тому, окрім теоретичної частини, на курсах CELTA значна увага приділяється плануванню та підготовці до уроків, викладацькій практиці. Під час процесу навчання всі кандидати постійно оцінюються досвідченим тренером.

На відміну від інших курсів, для CELTA не передбачений фінальний іспит, на основі якого приймалося б рішення про видачу сертифікату CELTA певному кандидатові. Навпаки, робота кандидата оцінюється протягом курсу. На цю оцінку впливає виконання чотирьох письмових завдань, а також результати практики викладання англійської, яка, загалом, триває 6 годин.

Записатися на курси CELTA може не будь-який охочий, до кандидатів є певні вимоги: вік старше 18 років, вища освіта та знання англійської на рівні Advanced і вище. Тим же, хто відповідає цим вимогам, необхідно також пройти попередній відбір, який включає спеціальне завдання, невеличке інтерв’ю з викладачем CELTA, а також спеціальне завдання перед початком курсу, яке потрібно буде виконати за день до початку навчання.

Компанія Grade Education Center – єдиний в Україні сертифікований Платиновий тест-центр Cambridge English Language Assessment та один з небагатьох українських центрів, які офіційно викладають CELTA. Тому ви легко можете пройти всі необхідні процедури для реєстрації, засвоїти сам курс та отримати сертифікат безпосередньо у нас. Тим паче що ціна на курс CELTA в нашому центрі – найнижча в Європі, а всі необхідні навчальні матеріали забезпечуються безкоштовно.

На нашому сайті можна дізнатись більше про програму курсу, ознайомитися із розкладом, обрати для себе відповідну інтенсивність занять і зареєструватися на CELTA онлайн. Ми будемо раді бачити вас серед наших студентів!

Що ж робити тим, хто спеціалізується на молодших учнях? Для таких викладачів є сертифікати CELT-S і CELT-P: для викладання підліткам (11–18 років) та дітям (6–12 років) відповідно.

Вважаєте, CELTA – вершина кар’єри вчителя англійської? Зовсім ні, адже ще є Delta. Ось, де ми пояснюємо: сертифікат Delta – для чого він потрібний викладачу.

До речі, якщо ви викладаєте англійську, вам може бути корисною наша розсилка для викладачів. У ній – найкорисніші ідеї та знахідки для тих, хто любить свою справу та не стоїть на місці.