Amazon передасть українським школярам 700 гаджетів для навчання

Amazon передасть українським школярам 700 гаджетів для навчання
19.03.2024

«Коаліція девайсів» у дії! Україна очікує на 700 гаджетів від Amazon. Про це розповіли на сайті Міносвіти. Електронні пристрої передадуть школярам з найближчих до лінії зіткнення областей.

Кому передадуть пристрої?

«Коаліція девайсів» об'єднує організації, бізнеси, уряди та меценатів заради однієї мети — забезпечення гаджетами українських учнів і вчителів, які вимушені провадити освітній процес онлайн.

Після того, як Київ отримає 700 девайсів від Amazon, їх передадуть у 10 областей України. Це відбуватиметься за сприяння Міносвіти, Мінцифри та Фундації Олени Зеленської.

Відстежувати процес розподілення допомоги можна за посиланням — там інформація оновлюється в режимі реального часу.

Кожен девайс — можливість вступити до ЗВО, бути присутнім на дистанційних заняттях. Адже дитина має право на здобуття освіти та повноцінний розвиток.

Дмитро Завгородній, заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації

Куди спрямують найбільшу кількість гаджетів?

Більше допомоги отримають учні з 4 областей: Харківської, Запорізької, Херсонської та Донецької. Адже у цих регіонах школярі можуть навчатися лише дистанційно.

Через війну майже 1 мільйон українських дітей змушені навчатися онлайн. Безпека наших дітей є нашим пріоритетом. Але крім безпеки, ми прагнемо забезпечити їм майбутнє. Для цього потрібні гаджети для навчання.

Олена Зеленська, перша леді України

Amazon не вперше допомагає Україні з цифровими пристроями. Наприкінці 2023 року компанія передала 4 950 девайсів, серед яких — планшети та електронні книги. Це відбувалось в межах проєкту «Digital Europe».

Попри те, що Україна отримує гаджети від партнерів, цього досі недостатньо, щоб покрити потреби українських учнів та освітян.

Нині технікою вдалося забезпечити понад 166 тисяч людей, проте ще понад 67 тисяч вчителів та більш ніж 346 тисяч учнів очікують на допомогу.

Нагадаємо, стартував набір заявок на Global Teacher Prize Ukraine-2024. Це національна премія для вчителів, які започатковують зміни, використовують інноваційні підходи та вигадують дієві техніки та методики викладання.

За перемогу освітянин отримає 1 мільйон гривень! Більше про вимоги до кандидатів та подачу заявок — читайте за посиланням.

Як вивчати англійську мову на низьких рівнях?

Розвіюємо поширені страхи новачків

Читати