Grade на AsiaTEFL 2023: ключові тези Лідії Сімак з виступу на міжнародній конференції

Grade на AsiaTEFL 2023: ключові тези Лідії Сімак з виступу на міжнародній конференції
25.08.2023

Протягом 17-20 серпня 2023 року проходила міжнародна конференція для викладачів 21st AsiaTEFL International Conference. Цього року захід пройшов під гаслом «Celebrating ELT in Asia: Visions and Aspirations». «Святкуємо ELT в Азії: Візії та Прагнення»  

Серед багатьох професійних та досвідчених викладачів, які представили свої лекції на конференції, досвідом поділилась академічна директорка, сертифікована CELTA, DELTA, C2 Proficiency тренерка Grade Education Centre Лідія Сімак!

Що таке AsiaTEFL International Conference?

Протягом 20 років викладацька асоціація Asian Association of Teachers of English as a Foreign Language збирає професіоналів у сфері викладання англійської мови з усієї Азії на щорічні конференції та семінари, створює видання та книжки і промотує вивчення англійської мови.

Власне міжнародна конференція цієї організації щороку відбувається у різних містах азійського континенту. У 2023 році її провели у гібридному форматі — офлайн, у місті Теджон у Південній Кореї, та онлайн.

З онлайн-лекцією до заходу доєдналася і Лідія Сімак.

Grade на конференції AsiaTEFL: Лідія Сімак

Чим Grade поділився з міжнародною спільнотою викладачів?

Співпраця з AsiaTEFL почалася з іншої міжнародної конференції — Friends will be friends, яку Grade організував у червні 2023 року. Це був захід для викладачів англійської мови з усього світу, де фахівці поділилися напрацюваннями, дали поради, а також фінансово підтримали благодійну мету конференції, яка була спрямована на допомогу ЗСУ. а саме ремонт та придбання автомобілів волонтерами

Результати конференції Friends will be friends: чого досягли і що вдалося виконати?

Читати

Так, президенти AsiaTEFL промотували Friends will be friends за кордоном, і врешті запропонували Grade стати учасниками власного заходу.

Нам запропонували взяти участь в найбільшій в Азії конференції, яку організовувала AsiaTEFL, і представити Grade University.

Ми надзвичайно вдячні за надану можливість та за підтримку не лише Grade, а й України.

Юлія Чорна, Marketing specialist у Grade Education Centre

Отже, Лідія Сімак виступила у перший день AsiaTEFL International Conference з темою The Role of Context in English Language Teaching. Роль контексту у викладанні англійської мови

Коли викладач працює зі студентами виключно англійською мовою, можуть виникати труднощі з тлумаченням певних слів, що є абстрактними або ж не мають аналогів у рідній для учнів мові. Для цього потрібно створювати контекст.

Про те, як створювати правильні контексти та доносити значення слів і конструкцій, розповідала Лідія. Так, спікерка охопила наступні аспекти:

  • чому студенти можуть не зрозуміти нові слова чи граматичні правила;
  • як контекст впливає на вивчення англійської загалом;
  • як пояснювати значення за допомогою контексту крок за кроком;
  • чи підходять контексти з певних підручників для навчання;
  • як використовувати оригінальні тексти англійською, що не були створені для вивчення мови;
  • що робить контекст хорошим.

Платформа для освіти викладачів Grade University

Перейти

Інші відомі спікери та спеціалісти у викладанні англійської розповідали про методики та підходи до викладання, планування уроків, освіту для викладачів, глобальні виклики у вивченні англійської. А також про те, як викладати креативно, задовольняти потреби студентів, розвиватися та багато інших тем.

Більше про ключових спікерів ви можете переглянути тут, а також подивитися відеозаписи лекцій.

Отже, Grade продовжує інтегруватися у світову спільноту викладачів та переймати досвід найкращих фахівців. Все це для того, аби далі створювати комфортне освітнє середовище для українських викладачів, зокрема, обʼєднувати міжнародні спільноти навколо України та ділитися досвідом задля розвитку і промотування англійської мови.

Доєднуйтеся до комʼюніті та ставайте кращими з Grade!

Шукаємо спікерів! Відкритий мікрофон для викладачів

Деталі