Ми на ELTA Serbia Conference! Чим поділилася та чого навчилася команда Grade University

Ми на ELTA Serbia Conference! Чим поділилася та чого навчилася команда Grade University
23.05.2024

Команда Grade Education Centre втілює свою стратегію розвитку викладацької спільноти та попри війну в Україні продовжує брати участь у міжнародних заходах, де збираються педагоги-професіонали.

17 та 18 травня авторки курсів платформи Grade University та викладачі Юлія Чорна, Олена Лисиця та Лідія Сімак виступили на 22nd ELTA Serbia International Conference.

Grade University не лише представив Україну, а й став платиновим спонсором конференції!

Вона пройшла в Белградському університеті в Сербії і була присвячена темі ‘Exploring the New Frontiers of ELT’. Розповідаємо, чим ділилася наша команда з викладачами з усього світу, які інсайди для себе відкрила та якими подарунками дивувала учасників конференції.

Онлайн-курси для викладачів англійської

На Grade University

Що представили наші спікерки?

Серед 17 країн-учасниць були США, Велика Британія, Сербія, Хорватія, Австрія, Німеччина, Туреччина, Греція, Ізраїль, Іспанія, Україна та інші.

Однією з тих, хто представили на конференції нашу державу, була Grade University Project Manager Юлія Чорна, яка виступила з темою ‘A Journey to Excellence’.

Юлія Чорна на конференції для викладачів англійської ELTA Serbia Conference

Виступ Юлії був натхненний двома її великими захопленнями: викладанням та подорожами.

Викладачка проводила паралелі між цими двома активностями, аби показати:

  • як можна будувати цілі та шлях для професійного вдосконалення;
  • чи обирати той, який вже добре відомий для всіх, чи шукати нові шляхи для розвитку;
  • які є переваги у тому, щоб виходити за звичні рамки.

У результаті Юлія запропонувала нове рішення для викладачів, які прагнуть стати педагогами високого рівня.

Сербія — прогресивна країна у викладанні англійської. Учасники конференції були дуже активними, тому всі наші воркшопи перетворились на відкриті діалоги. Крім того, колеги, які дізнавалися, звідки ми, висловлювали свою підтримку Україні.

Сподобалась і локація: в університеті гарно обладнані аудиторії та приємні викладачі. Наприклад, ми познайомилися з професором математики, у якого дуже гарна англійська, і домовилися про співпрацю, а ще запросили організаторів конференції та сербських викладачів на наші найближчі освітні події. Сподіваюсь, це лише початок міцної дружби!

Юлія Чорна

Воркшоп Teacher Trainer Олени Лисиці був присвячений тому, як аналізувати інструменти викладання через рефлексію. ‘Learning by Reflection’ — так називалась тема її виступу.

Олена Лисиця на конференції для викладачів англійської ELTA Serbia Conference

Оскільки рефлексія — це стандартна людська поведінка в різних контекстах, зокрема й навчанні, вчителі повинні використовувати критичне та рефлексивне мислення, аби аналізувати методи викладання, які вже існують, та які зʼявляються з розвитком технологій.

І все для того, аби студенти навчилися критично мислити самі та вивчали мову з максимальною ефективністю, орієнтуючись в океані інформації, яка нас оточує.

Отож, Олена присвятила свій воркшоп теорії рефлексивного викладання та навчання, а також говорила загалом про навички вчителів та викладацьку ідентичність.

Україну, як і обіцяли, ми представили достойно. А вчителі з Сербії доволі відкриті для дискусії та охоче діляться власним досвідом.

Мене найбільше захопила сесія про особливості навчання покоління Альфа (люди, народжені у 2010-х — 2020-х роках, — ред.). Таку тему не дуже часто обговорюють на вебінарах, а тому було дуже цікаво послухати про вікові та особистісні потреби студентів Gen Alpha.

Олена Лисиця

Врешті Teacher Trainer Лідія Сімак виступила з воркшопом ‘Make Your Tasks Work — Make Your Students Communicate’.

Лідія Сімак на конференції для викладачів англійської ELTA Serbia Conference

Завдання за комунікативним підходом стимулюють учнів використовувати мову в реальних життєвих ситуаціях, а це допомагає розвинути впевненість студентів у собі.

Проте багато залежить від постановки завдання, і цінність та позитивний ефект від уроку прийде разом із правильними активностями.

На конференції Лідія розповіла:

  • що робить завдання ефективним;
  • як виправити завдання, які вас не влаштовують;
  • як створювати комунікативні завдання, що працюють з нуля.

А от найбільше враження на неї також справили нові теми, яких раніше не підіймали на подібних заходах.

Я теж запамʼятала розмову про покоління Альфа: як вони навчаються, які в них будуть труднощі в майбутньому, як вони роблять вибір в житті, що люблять та які професії виникнуть в майбутньому для них. Для мене це було чимось новим.

Також сподобалось, що була гарна взаємодія з аудиторією. Після мого виступу підходили колеги та запитували поради щодо своїх груп і студентів. Нас запамʼятали, і це приємно.

Лідія Сімак

Grade University на конференції для викладачів англійської ELTA Serbia Conference

Виставка та подарунки

Окрім професійних дискусій на ELTA Serbia Conference, видавництва, освітні проєкти та організації представили свої продукти на виставці. Серед них Grade University став єдиною онлайн-платформою з курсами підвищення кваліфікації викладачів.

Наша команда привезла для викладачів сюрпризи: зокрема, рамку для фото з написом ‘The best teacher in the Universe’.

За кожну світлину з нею, опубліковану в Instagram з відміткою акаунту @grade.university, учасники отримали подарунок — гайд із 20 інструментами ШІ для уроків англійської.

Grade University на конференції ELTA Serbia Conference

Також вчителі могли отримати миттєві подарунки від Grade University, покрутивши колесо фортуни. Учасники виграли знижки на курси, брендовані ручки, стікерпаки, блокноти та шопери.

Крім того, серед учасників конференції організатори розіграли 7 подарункових сертифікатів на проходження курсів на платформі Grade University.

Ми не лише ділимося своєю експертизою та досвідом, а й даємо можливість іноземним вчителям поспілкуватися із досвіченими тренерами курсів TKT, CELTA, DELTA, які є авторами курсів нашої платформи.

Після таких заходів у нас з’являються нові друзі, з якими ми плануємо спільні події, проєкти, щоб обмінятися найкращими практиками та покращити освіту вчителів в Україні. І це нас надихає та, безперечно, допомагає розвиватися, покращувати та створювати нові якісні продукти.

Юлія Чорна

Слідкуйте за подіями Grade Education Centre, адже ми плануємо багато нового! І все для того, аби викладання та освіта в нашій країні були прикладом для колег з усього світу! See you!