Від фідбеків до Miro: як викладачі Grade покращили свої професійні навички в жовтні

Від фідбеків до Miro: як викладачі Grade покращили свої професійні навички в жовтні
3.11.2023

Експертність викладачів — один з пріоритетів Grade. Саме тому особлива увага приділяється професійному розвитку наших вчителів та підвищенню їхньої кваліфікації.

Grade регулярно проводить воркшопи та вебінари для тічерів, а теми для них обирають з урахуванням потреб викладачів і сучасних трендів в освітній сфері.

Спікери — експерти з багаторічним досвідом. Отож, впродовж жовтня вони провели 5 зустрічей, які були корисними не лише для викладачів-початківців, а й для досвідчених професіоналів у нашому освітньому центрі.

Тренінг-сесія: як писати фідбеки

Кожен модуль викладачі дитячих та підліткових груп в Grade пишуть фідбеки про кожного студента.

Це робиться для того, аби батьки могли відстежувати прогрес своєї дитини.

Написання фідбеку — важлива навичка, яка необхідна всім, хто працює з дітьми та підлітками. Своїми знаннями у цьому напрямку з викладачами-початківцями поділилась Олена Українська, яка має значний досвід роботи у цьому напрямку.

Оскільки я ще ніколи не писала фідбеки, для мене ця зустріч була життєво необхідною. Я дізналась, для чого вони потрібні, побачила приклади «як писати» і «як небажано» та засвоїла яких слів потрібно уникати.

Тетяна Микуляк, викладачка Grade

Воркшоп: опановуємо дошку Miro

Через те, що Jamboard, яким користуються більшість наших вчителів за кілька місяців перестане підтримуватися Google, наші викладачі вивчають нову дошку, Miro. Її функціонал дозволяє робити заняття цікавішими та кориснішими. Опановувати нову програму викладачам допомогла Ольга Іванченко.

Сам воркшоп був практичним — я показала викладачам, як можуть виглядати уроки без Miro і з нею. Наприкінці зустрічі ми, використовуючи різні інструменти дошки, змогли створити інтерактивний та естетичний урок. Моя ціль була досягнута!

Ольга Іванченко, викладачка Grade

Практичний тренінг: як навчати студентів із C1-C2

Досвідом викладання студентам із високим рівнем англійської поділився CELTA-тренер Christopher Reese. Він провів практичний воркшоп, де показав і розказав, як можуть виглядати заняття для людей з рівнем C1 та C2, серед яких можуть бути як звичайні учні, так і викладачі. Тож, наші тічери на годину стали студентами, які самі виконували завдання та комунікували в межах груп.

Методики викладання англійської

Досліджуємо найпопулярніші з них!

Читати

Демо-урок: викладаємо вокабуляр

У жовтні в Grade стартував новий блок тренінгів для вчителів у форматі демо-уроків. Першою темою зустрічі обрали викладання вокабуляру. Олена Українська на 45 хвилин перетворила викладачів на студентів, яким пояснювала нову лексику.

У другій частині зустрічі учасники ділились думками: обговорювали етапи уроку, використані завдання та методики, які були продемонстровані.

Такі зустрічі надають практичних знань. Це своєрідна mini CELTA з наступним обговоренням уроку. Враховуючи, що початок був дуже цікавий, я думаю, що наступні зустрічі будуть не менш активними та продуктивними.

Олена Українська, викладачка Grade

Professional Development Day: потреби студентів

Як адаптувати програму уроку під потреби студентів розповіли досвідчені викладачки Наталія Щербакова та Лідія Сімак. Наші тічери дізнались та освіжили знання про те, коли і як проводити аналіз потреб учнів та яким чином змінюється формат занять залежно від вікових категорій студентів.

Зустріч була дуже цікавою та продуктивною. Дуже сподобався інтерактивний формат з двома спікерами — ми не втомлювались і опрацьовували інформацію максимально якісно.

Вікторія Колкунова, викладачка Grade

Регулярне покращення викладацьких навичок — це необхідність. Адже навчання для тих, хто викладає, так само важливе, як і для самих учнів.

Ба більше викладацьке ком'юніті — не лише спільнота, де люди діляться новою інформацією, це можливість перейняти досвід, перевірений на практиці, та дізнатись ефективні методики викладання.

Grade Education Centre цінує можливість об’єднувати вчителів і регулярно проводить освітні вебінари, воркшопи та конференції для викладачів англійської. Вже 12 листопада Grade проведе офлайн-конференцію «Teaching Beyond: From Techniques to Efficacy», яка об’єднає близько 90 освітян.

Ми готуємо ще багато цікавих заходів! Тож, приєднуйтесь до спільноти Grade Teachers та слідкуйте за оновленнями.