Кембриджський університет запустив пакет підтримки для українців

kembrydzhskyj-unyversytet-zapustyl-paket-podderzhky-ukraynczamkembrydzhskyj-unyversytet-zapustyl-paket-podderzhky-ukraynczamkembrydzhskyj-unyversytet-zapustyl-paket-podderzhky-ukraynczam
1.07.2022

Кембриджський університет запустив пакет підтримки для студентів та науковців, які покинули Україну у зв’язку з повномасштабним вторгненням Росії.

Кембридж оплатить житло понад 30 українським студентам і науковцям, які матимуть змогу продовжити навчання й дослідження.

Як пояснило Міністерство освіти й науки, в університеті вже діє фонд допомоги студентам, але в межах пакета підтримки планують збільшити можливості для навчання евакуйованих українців.

Освіта може бути джерелом світла у часи темряви. Ця програма допомоги дозволить студентам і дослідникам продовжувати свою життєво важливу роботу й одного разу зробити внесок у відбудову своєї країни.

Камаль Мунір, професор Кембриджа

Також Кембридж профінансує клінічне стажування студентів-медиків Харківського національного медичного університету й допомагатиме вченим, які зараз працюють в Україні.

Крім того, уряд Великої Британії в чотири рази збільшить фінансування програми Researchers at Risk Fellowship, що підтримує українських дослідників. Спочатку на неї виділили 119 мільйонів гривень, а тепер оголосили про додаткові 390 млн.

Все про Future Continuous в англійській мові

Дізнатися!

Понад 130 науковців можуть продовжувати дослідження й обмінюватися досвідом з іноземними колегами. Вони отримуватимуть зарплати та кошти на проживання терміном до двох років.

*Photo of Cambridge by Chris Boland.