Світовий рейтинг університетів QS-2019

1.08.2018

Мировой рейтинг университетов QS-2019

Світ побачив рейтинг QS World University Rankings 2019 – гарна нагода подивитися, на які виші рівняється всесвіт, особливо – якщо ви розмірковуєте про отримання освіти за кордоном. Для цього передусім знадобляться гарні знання англійської мови, а також, цілком імовірно, один із сертифікатів: TOEFL, IELTS або Cambridge English Assessment.

Загалом, топ-10 виглядає так:

  1. Массачусетський технологічний інститут (США).
  2. Стенфордський університет (США).
  3. Гарвардський університет (США).
  4. Каліфорнійський технологічний інститут (США).
  5. Оксфордський університет (Великобританія).
  6. Кембриджський університет (Великобританія).
  7. Федеральна вища технічна школа Цюріха (Швейцарія).
  8. Імперський коледж Лондона (Великобританія).
  9. Чиказький університет (США).
  10. Університетський коледж Лондона (Великобританія).

Слід зазначити, що Массачусетський технологічний інститут займає першу сходинку цього рейтингу вже сьомий рік поспіль, і це своєрідний рекорд. Дізнатися більше про кожного з десятки кращих можна зі спеціального відео:

А якщо вас не цікавить освіта за кордоном, а більше вітчизняні університети, то в рейтингу приймали участь шість українських вишів. Найвищою позицією може похизуватися Харківський університет ім. Каразіна – 481 місце. У розділі 531–540 опинився Київський національний університет ім. Шевченко, а Київський політехнічний інститут розмістився в категорії 601–650. У переліку відмітилися також Харківський політехнічний інститут (701–750), «Львівська політехніка» (751–800) і Сумський державний університет (751–800). З повною версією рейтингу можна ознайомитися тут.