«Мрія»: відома дата запуску освітнього застосунку

mriya-izvestna-data-zapuska
25.04.2024

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров поділився деталями запуску мобільного застосунку «Мрія».

Проєкт покликаний створити для кожного школяра особистий освітній простір і програму розвитку. До того ж застосунок дасть можливість спостерігати за успішністю та користуватись бібліотекою освітніх ресурсів.

Як ChatGPT допоможе вивчати англійську?

Дізнатись

Коли запрацює «Мрія»?

За словами міністра, перші 40 шкіл почнуть користуватись програмою вже наприкінці квітня цього року. У 2024 застосунок планують під’єднати в 1000 навчальних закладів, а у 2025 — в 10 000.

Це стане проривом. Рано чи пізно прийде якась країна й скаже: «Потрібно щось робити з нашою з системою освіти, адже в тій країні люди вже 15 років створюють стартапи й капіталізують їх».

Михайло Федоров

Які функції будуть доступними в першу чергу?

Під час першого пілотного етапу впровадження «Мрії», у застосунку будуть доступними такі функції:

  • особистий кабінет школяра з програмою розвитку його навичок та шкалою успішності,
  • бібліотека з освітніми ресурсами та матеріалами,
  • інформація про навчальний процес,
  • цифровий учнівський квиток «Мрія-ID».

Освіта повинна створювати можливості для самореалізації. А орієнтуватись необхідно на талант. Саме це сприятиме розвитку людського капіталу, а заразом і сильної економіки. Тож продовжуємо крок за кроком рухаємося у цьому напрямку.

Михайло Федоров

До слова, нещодавно ми розповідали про те, що молодих вчителів та студентів педагогічних спеціальностей запрошують на зустрічі-тренінги із досвідченими освітянами країни.

Також хочемо нагадати, що у Grade Education Centre стартував набір студентів на літні курси вивчення англійської. Дізнатись про програми, їх особливості та дати початку можна за посиланням.