«Соціальні мережі та я» — для школярів створили мультфільм про безпеку в інтернеті

multfilm-o-bezopasnosti-v-internete
31.05.2024

До Міжнародного дня захисту дітей громадська організація #stop_sexтинг випустила навчальний мультфільм, який розповідає учням про безпечне користування інтернетом.

Переглянути його можна за посиланням.

Найкращі мультфільми англійською

Підбірка для кожного рівня

Дивитись

Про що йдеться в мультфільмі?

У новій серії, яка вийшла 29 травня, школярі дізнаються про те, що не варто порівнювати себе з іншими, особливо з блогерами в соціальних мережах, що показують «ідеальне» життя.

Ролики інфлюєнсерів не повинні змушувати відчувати себе недостатньо красивими, успішними чи талановитими — такою є ідея мультфільму.

Як батькам убезпечити дитину в інтернеті?

Перш ніж давати дитині смартфон, фахівці радять батькам ознайомитись з функціоналом гаджета та налаштовувати:

  • вікові обмеження,
  • фільтри та батьківський контроль.

До того ж у #stop_sexтинг рекомендують підписати «сімейну угоду» — маленький документ, в якому ви домовитесь з дітьми про кількість часу в соціальних мережах, та контенті, що вони публікуватимуть.

В громадській організації наголошують на важливості діалогу зі школярами щодо користування інтернетом. Старшим потрібно розповісти про випадки, що можуть трапитись в мережі:

  • як ігнорувати підозрілі та небажані запити в друзі,
  • як залишати небезпечні чати,
  • як повідомляти про неприємних людей,
  • як не поширювати особисту інформацію.

А щоб правильно пояснити ці питання дітям, запрошують прослухати подкаст «Хороших батьків не блокують».

Також в #stop_sexтинг представили корисні матеріали та посібники для батьків — їх можна завантажити та користуватись, аби зробити перебування учнів в інтернеті безпечним.

До слова, нещодавно ми розповідали, що 18-річні українці та українки отримують безплатні сертифікати від держави на придбання книг. Який розмір допомоги, як її отримати та коли розпочнеться ініціатива — читайте за посиланням.