МОН створило нові стандарти вищої освіти до нового навчального року

МОН приготовило новые стандарты высшего образования к новому учебному году
25.08.2020

Старі галузеві стандарти МОН поступово замінює новими компетентністними, які відповідають усім вимогам Болонського процесу, орієнтовані на студента і, як можна зрозуміти з назви, базуються на компетентністному підході. Міністерство запланувало 354 таких стандартів, з яких розроблено вже 291. Для освітнього рівня бакалавр готові майже всі – 111/112, для магістра – 111/121. Основна робота ще проводиться над рівнем доктора філософії – 69/121.

Уже з розроблених нових стандартів МОН встигло о нового навчального року затвердити та ввести 150: 100 для бакалаврів і 50 для магістрів. З усіма ними можна ознайомитися за посиланням. У кожному з них перераховані вимоги до вступників, освітні компоненти та їхня послідовність, а також загальний об’єм навантаження на студентів під час навчання і їхні очікувані результати.

Згідно зі стандартами, викладачів освітніх закладів та студентів необхідно оцінювати щорічно, а результати оприлюднювати. Також передбачене створення системи запобігання плагіату в роботах як студентів, так і викладачів.

Нагадаємо, що в нашому центрі можна ефективно підготуватися до ЗНО з англійської, яке потрібно під час вступу на велику кількість спеціальностей. Ці знання можуть також стати в нагоді пізніше, під час складання ЗНО на магістратуру.