Освіта в умовах війни: вчителів запрошують на презентацію дослідження

Освіта в умовах війни: вчителів запрошують на презентацію дослідження
31.01.2024

В Україні презентують результати дослідження «Війна та освіта. Два роки повномасштабного вторгнення». До події можна буде долучитись 10 лютого в онлайн та офлайн-форматі.

Збором та аналізом інформації займався Міжнародний благодійний фонд savED та дослідницька агенція «Vox Populi». Ініціативу підтримало Міністерство освіти та науки України.

Що досліджували експерти?

Фахівці опитали школярів, їхніх батьків, вчителів й представників адміністрацій шкіл та місцевої влади.

У підсумку вони виокремили проблеми та виклики, з якими стикаються всі учасники навчального процесу під час воєнних дій.

Також було досліджено дієві практики та методики, які допомагають забезпечувати навчання у прифронтових населених пунктах.

Під час події учасники дізнаються про:

 

  • вплив війни на українську систему освіти,
  • корисні практики організації навчання,
  • відновлення освітнього процесу.

Також в межах заходу відбудеться панельна дискусія «Як громади долають виклики війни?». До неї долучиться очільник міністерства освіти і науки Оксен Лісовий, а також керівники та представники місцевих та обласних військових організацій.

Вони розповідатимуть про стан справ у Миколаївській, Харківській, Дніпропетровській та Херсонській областях.

Glory to Ukraine!

Говоримо про символи України англійською

Деталі

Кого запрошують на презентацію?

Організатори чекають на заході вчителів, батьків учнів, представників громад та органів місцевої влади, журналістів та усіх охочих дізнатись більше про стан справ в українській освіті.

Для того, аби стати учасником події, потрібно зареєструватись.

Дедлайн: 8 лютого 2024, 18:00

У випадку, якщо ви хочете послухати презентацію в онлайн-форматі, заходьте 10 лютого об 11:00 на сторінку Міносвіти чи на YouTube-канал фонду savED.

Раніше ми писали про НМТ-2024, основна сесія якого розпочнеться у травні. Більше про те, як цього року відбуватиметься іспит, читайте за посиланням.