Educational spring: звітуємо про освітні події для викладачів Grade у березні

Educational spring: звітуємо про освітні події для викладачів Grade у березні
3.04.2024

Кожен місяць ми робимо невеликий підсумок нашої роботи, і в цьому матеріалі вкотре хочемо розповісти про те, як наші викладачі зростали професійно.

У березні відбулось 4 онлайн-події, на яких наші teachers ділились досвідом та професійними інсайтами. Тож ділимось їхніми відгуками після подій, аби заохотити викладацьку спільноту розвиватись разом!

Вебінари і воркшопи для всіх охочих

Зареєструватися

How to teach Lexis and Grammar courses

Перший тренінг першого місяця весни пройшов для тих, хто тільки почав викладати в Grade. Для них Academic director Олена Бочкарьова 13 березня провела навчальну сесію і розповіла про курс «Лексика і граматика».

Головна його мета — допомогти студентам освіжити та систематизувати знання, пригадати, що було забуто, закрити пробіли, аби нарешті досягти певного рівня.

Тож для викладачів, які згодом вестимуть групи курсу, Олена розповіла про такі нюанси:

  • чим курс відрізняється від інших програм Grade;
  • яке наповнення та матеріали використовуються для навчання;
  • як розробляти планування для курсу;
  • як правильно навчати граматики та лексики, зокрема, які активності застосовувати на уроці;
  • які є онлайн-інструменти для урізноманітнення активностей на заняттях.

Одразу після цього тренінгу для нових викладачів організували майстер-клас уроку, орієнтованого на розширення словникового запасу.

Demo-lesson for Novice teachers: Text-based Vocab lesson

Отож, 15 березня Young Learners Academic Director Лідія Сімак провела урок, на якому всі учасники були в ролі студентів.

Лідія підібрала лексику, яку не знали навіть викладачі, та подала її у форматі text-based presentation. Після того, як викладачі на собі відчули такий підхід, його розібрали на деталі.

Ліда Сімак — моя улюблена тренерка, яка завжди цікаво й доступно ділиться знаннями методики. Було надзвичайно корисно та атмосферно, особисто я покращив навички комплексного аналізу лексики, а саме «значення — форма — вимова». Завжди чекаю на подібні тренінги, адже завдання викладача — це постійний професійний розвиток!

Богдан Орел, викладач Grade

CLIL training

Ця зустріч стосувалась Content and Language Integrated Learning CLIL, методика вивчення будь-якого предмету англійською мовою і пройшла 19 березня. Спікеркою була Юлія Проніна.

Досвідчена викладачка розповіла про складові CLIL і особливості побудови плану таких уроків. Зокрема, обговорення стосувалось таких аспектів:

  • чим цей формат відрізняється від звичайних уроків;
  • як правильно формулювати мету заняття;
  • особливості побудови плану уроку CLIL;
  • потенційні проблеми та їх вирішення.

Більше про цю методику та її застосування на прикладі уроку з історії України читайте в нашому блозі.

Тренінги для викладачів англійської в Grade Education Centre

Professional Development Days: Extending Speaking Practice

Окремий формат зустрічей, які регулярно проходять в Grade, — Professional Development Days. На них наші викладачі проводять тренінги з певних тем, опираючись на власний досвід.

Темою такого тренінгу 29 березня було говоріння, а спікеркою стала викладачка Вікторія Перванюк.

Вона розповіла про те, як використовувати Speaking для збільшення практики на уроках.

Зокрема, на сесії обговорили такі моменти:

  • коли саме під час уроку слід впроваджувати говоріння;
  • яка різниця між завданнями для дорослих, підлітків та на курсах підготовки до іспитів;
  • способи та інструменти їх розширення.

Оскільки Вікторія спеціалізується на курсах з підготовки до міжнародних екзаменів, вона використала це як приклад для підготовки активностей на урок:

На прикладі питань з IELTS-підготовки ми використовували ChatGPT, щоб генерувати фрази або ідіоми англійською на тему, з якою в студентів були проблеми. А також вчилися писати prompts у чат-боті так, щоб він видавав правильні результати.

Загалом фокусувалися на словах, ідіомах та граматиці та тому, аби чат видавав приклади по цих темах для вищих рівнів англійської.

Вікторія Перванюк, викладач Grade

Це була остання подія березня для викладачів Grade. У квітні для освітньої спільноти готується ще більше заходів, а всіх, хто хотів би стати її частиною, запрошуємо перейти за лінком.

Ми регулярно організовуємо заходи для всіх викладачів, які працюють в різних закладах по Україні та хочуть розвиватися професійно.

Слідкуйте за нашими оновленнями на сайті та у соцмережах, і ми обовʼязково зустрінемося на наступних освітніх подіях.

See you!