На платформі «Дія.Освіта» вийшов освітній серіал від Grade

Na platforme «Díya.Osvíta» obnovlennyy obrazovatel'nyy serial ot Grade
27.11.2023

«Дія.Освіта» презентувала серіал про онлайн-навчання для освітян. Розробкою курсу займалась команда Grade University та освітнього центру Grade.

Академічна директорка Олена Бочкарьова розповіла, як комунікувати зі студентами в онлайн-форматі, проводити цікаві дистанційні заняття та підтримувати зв’язок із батьками вихованців.

Навчальна програма курсу «Організація ефективного онлайн-навчання» охоплює сім серій та фінальний тест. Тривалість однієї лекції — від 6 до 13 хвилин.

Серіал підійде для освітян, які ще не мали досвіду проведення онлайн-уроків, а також буде корисним для тих, хто вже практикує такий формат викладання.

Особлива увага курсу приділена практичним рекомендаціям.

Які корисні інструменти отримають викладачі?

  1. Популярні платформи для викладання в онлайні. освітяни дізнаються про їхню різноманітність, переваги та недоліки
  2. Застосунки та сайти, онлайн-дошки, додатки для квізів, тестів та презентацій, аудіо- та відеоредактори які допоможуть урізноманітнити дистанційний урок.
  3. Програми для колективної роботи на занятті.

Тобто вчителі удосконалять низку навичок, hard skills серед яких адаптивність та гнучкість. А ще вони будуть готові до впровадження нових підходів до навчання, не боятимуться використовувати технології та знатимуть, як утримувати увагу учнів, завдяки інтерактивним інструментам.

Які корисні інструменти отримають викладачі?

Окрім цього, освітяни дізнаються більше про взаємодію з учнями під час онлайн-навчання. Вони отримають відповіді на такі питання:

  • як діяти, коли дитина відмовляється включати камеру під час уроку?
  • що робити, якщо учні втрачають концентрацію на онлайн-занятті?
  • як запобігти від’єднанню студентів з уроку та зацікавити їх?

Тож викладачі будуть готові розв’язувати конфлікти та проблеми, які можуть з’явитися під час навчання в форматі онлайн, а також — підтримувати зв’язок із батьками дітей.

Тому, крім hard skills, в межах курсу освітяни пропрацюють і soft skills.

Загальний хронометраж серіалу — 1 година + тестування. Після проходження курсу кожен, хто долучився, отримує сертифікат.

Зазначимо, Дія.Освіта — це національна освітня платформа, покликана розширити цифрову грамотність українців та сформувати цифрові навички, необхідні у сучасному житті.

На сайті є курси, які допоможуть опанувати нову професію, наприклад, візажиста, маркетолога, кондитера та продакт-менеджера.

Всі освітні серіали, тестування, вебінари та гайди на «Дія.Освіта» — безоплатні.