Майже 4 мільйони українських учнів розпочали навчання

Майже 4 мільйони українських учнів розпочали навчання
4.09.2023

Попри війну, в Україні успішно стартував новий навчальний рік. Міністр освіти і науки Оксен Лісовий поділився цікавою статистикою щодо початку навчання в українських школах.

Так от, цьогоріч в Україні працюватимуть 12 975 шкіл. Лісовий зазначає, що навчальний процес відбуватиметься у різних форматах: очно, дистанційно та змішано.

Як боротися зі стресом під час навчального року?

Ефективні поради та вправи для вчителів, учнів і батьків.

Читати

Скільки учнів повернулися за парти? 

За статистикою, до навчання повернулись 3 951 000 школярів. Крім того, 84% шкіл мають облаштовані сховища, які є обов’язковою вимогою для повернення навчальних закладів до очного навчання. 

Лісовий зазначає, що наразі продовжується цифровізація освітніх процесів. Відтак, вчителі та учні вже отримали 130 нових ґаджетів, які полегшать навчання та викладання у школах. 

Українська освіта надзвичайно стійка й різноманітна. Бо наші люди — неймовірно стійкі й об’єднані. Дякую кожному і кожній, завдяки кому в українських дітей є можливість повертатися до навчання кожного 1 вересня.

Оксен Лісовий

Як навчатимуться українські школярі за кордоном?

Україна впроваджує нову освітню модель, в рамках якої учні, що перебувають за кордоном, матимуть можливість проходити щорічне оцінювання лише з українознавчих предметів.

У МОН стверджують, що опанувати ці предмети учні зможуть у спеціально визначених школах в онлайн-форматі. 

Тобто щорічне оцінювання в українських школах будуть проходити лише з предметів, які не вивчають в закордонних школах. Йдеться про українську мову й літературу, історію України, географію, громадянську освіту й захист України.

Бали за інші предмети, які вивчаються і в Україні, і в закордонних школах конвертують у 12-бальну або двобальну шкалу, що визначатиметься як «зараховано» або «не зараховано».

У МОН наголосили, що наразі понад 506 тисяч учнів перебувають за кордоном. На жаль, через війну тенденція повернення школярів доволі незначна.