Гранти для освітян та науковців: триває подача заявок на «Talents for Ukraine»

Гранти для освітян та науковців: триває подача заявок на «Talents for Ukraine»
28.03.2024

Розпочато приймання заявок на програму «Talents for Ukraine». У її межах фінансову підтримку отримають українці, які прагнуть змінити нашу державу та весь світ.

Далі розповідаємо, що зробити, аби долучитись до відбору, та яку нагороду отримають переможці.

«Talents for Ukraine» — програма грантової підтримки, яку започаткувала Київська школа економіки у 2022 році. Її мета — допомогти талантам зростати та розвиватися саме в Україні.

❗Цього року організатори сфокусувалися на STEM-напрямку. Вони планують спрямувати 60% бюджету програми на те, щоб заохотити проактивних українців зі сфер:

  • науки,
  • технологій,
  • інженерії,
  • та математики.

Інші 40% — будуть спрямовані на підтримку талантів в інших сферах.

Загальний бюджет програми — $1 мільйон. Кожен переможець у середньому отримає $5 тисяч, адже члени журі індивідуально визначають розмір гранту.

Відбір переможців та їхнє нагородження відбуватиметься допоки бюджет програми не буде вичерпано. Тож конкретного дедлайну для подачі заявок немає, але краще це зробити якнайшвидше.

Хто може взяти участь?

У межах програми «Talents For Ukraine» відзначають талановитих українців з різних сфер, які хочуть покращити життя в нашій державі.

Долучитись до програми можуть громадяни України, які мають:

  • нестандартне мислення,
  • допитливість та винахідливість,
  • прагнення досягати результату.

Крім того, для того, щоб пройти відбір, учасникам потрібно втілювати велику мрію чи ідею.

Вчимо бізнес-англійську самостійно

Дієві ресурси та поради від професіонала

Читати

Як подати заявку?

1. Для початку треба заповнити анкету на сайті.

Для того, щоб стати учасником грантової програми, слід відповісти на кілька питань, додати мотиваційний лист і бажано — відео.

2. Після цього заявку опрацює експертне журі. Оприлюднення списків найкращих відбувається щотижня.

3. Згодом учасника проінформують про результати розгляду його анкети.

Для отримання гранту потрібно буде лише надати паспорт, ІПН і рахунок фізичної особи, відкритий в будь-якому банку України.

Зазначимо, що інформацію про переможців можна дізнатись на сайті програми або ж на сторінках KSE Foundation в соцмережах.

Минулого року в межах «Talents For Ukraine» було відзначено 150 українців. Серед них режисери, дослідники, громадські діячі, волонтери та освітяни.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про онлайн-курс для викладачів від Міносвіти та Google. Він безплатний та покликаний оптимізувати процес навчання та зробити його цікавішим та інтерактивнішим.