У структурі TOEFL відбудуться зміни з липня 2023 року. Що потрібно знати?

У структурі TOEFL відбудуться зміни з липня 2023 року. Що потрібно знати?
28.04.2023

На офіційному сайті міжнародного іспиту TOEFL анонсували зміни до процедури складання екзамену, а також реєстрації на нього. Всі удосконалення TOEFL кандидати зможуть оцінити з 26 липня!

Зміни в тестуванні

Основні нововведення стосуються розділів Reading та Writing. Відтак, замість 3-4 текстів для читання та 10 запитань до кожного з них, учасники читатимуть лише 2 тексти та відповідатимуть на ті ж 10 питань до кожного з них.

А от у розділі письма завдання Independent Writing task змінюється на Academic Discussion task, що передбачає висловлення та аргументування власної думки з певної теми під час обговорення в онлайн-класі.

Всі інші типи питань TOEFL iBT залишаються незмінними, за винятком одного письмового завдання. Таким чином, усі наявні підготовчі матеріали дійсні та можуть бути використані для підготовки до тестування. Шкала балів та час на отримання результатів також не зазнають оновлень.

Важливо: завдяки нововведенням час проходження тесту скорочується з 3 годин до 2.

Ось скільки часу відведено на кожну частину:

Task Number of Questions/Tasks Time
Reading 20 35 minutes
Listening 28 36 minutes
Speaking 4 tasks 16 minutes
Writing 2 tasks 29 minutes

Важливо: зміни в тестуванні не стосуються паперової версії тесту!

100+ корисних фраз та виразів для успішного складання іспитів

Читати далі

Планування та реєстрація на тестування

До 30 квітня кандидати можуть перенести дату складання свого майбутнього іспиту без додаткової плати у власному обліковому записі.

Майбутні учасники та охочі пройти тестування з 26 липня реєструватимуться вже за оновленою процедурою. Зокрема анонсовані:

  • швидка і проста процедура,
  • більш чітке та спрощене планування,
  • інтуїтивно зрозуміла навігація,
  • покращена зручність використання,
  • додаткові варіанти оплати, залежно від вашого місця перебування.

Нагадуємо, TOEFL або Test of English as a Foreign Language — це міжнародний іспит, який дає змогу кандидатам з різних країн перевірити та підтвердити рівень володіння англійською мовою, необхідний для роботи чи навчання в англомовній країні.

Міжнародні іспити IELTS, TOEFL, Linguaskill та як їх скласти в Україні

Дізнатись

Організатори тестування зазначають, що прозорість та безпека тестування залишається незмінним пріоритетом попри всі оновлення!