Care, help, save: команда Grade пройшла тренінг з першої допомоги від Fast

Care, help, save: команда Grade пройшла тренінг з першої допомоги від Fast
12.04.2024

Навичка надавати домедичну допомогу завжди була обовʼязковою для кожної людини, а тим паче це потрібно під час повномасштабної війни в Україні.

В умовах, коли щодня люди перебувають під загрозою, важливо навчитися допомагати один одному та буквально рятувати життя.

Тому Grade Education Centre продовжив практику навчання своєї команди й разом з «FAST Перша допомога і спецпідготовка» провів дводенний тренінг з надання першої домедичної допомоги.

Це вже третій захід з початку повномасштабної війни в Україні з інструкторами компанії FAST, який цього разу пройшов у форматі онлайн.

Як проходив офлайн тренінг Grade з Fast?

Перейти

Навички, які рятують життя

Коли швидка вже в дорозі, надзвичайно важливо використати час очікування на користь потерпілому, і саме перша домедична допомога збільшує шанси на порятунок. Однак, в стресових ситуаціях усім, хто надає допомогу, важливо зібратися та використати всі навички.

Саме вміння людини надавати допомогу — це єдине, що залишається в критичних умовах.

Про це та про навички, які необхідні кожному, розповідала Наталія Бойко, інструкторка з першої допомоги.

В критичних ситуаціях ми не підіймаємось до рівня своїх очікувань, а падаємо до рівня своїх навичок.

Наталія Бойко, інструкторка FAST

Під час тренінгу учасники сфокусувались на алгоритмах дій при небезпечних для життя та здоровʼя ситуаціях. Зокрема, в контексті першої допомоги команда Grade вчилася:

  • оцінювати стан постраждалого;
  • зупиняти кровотечі;
  • правильно поводитися з тілами постраждалих задля безпеки;
  • проводити серцево-легеневу реанімацію — СЛР;
  • користуватися автоматичним зовнішнім дефібрилятором — АЗД;
  • надавати допомогу при невідкладних станах.

Крім того, на тренінгу розібрали правові аспекти надання першої допомоги.

Чи можуть людину притягнути до відповідальності за надання першої медичної допомоги? Виявляється, навіть якщо людина померла, але при цьому першу допомогу надавали строго за правилами, відповідальності не буде.

Інструкторка розповіла цікавий факт, що за понад 30 років незалежності України не винесли жодного вироку в такій ситуації. Тому за будь-яких обставин дуже важливо допомагати, головне — правильно.

Валерія Стрільчук, контент-менеджерка

Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Міністерство охорони здоровʼя оприлюднило наказ № 441 «Про затвердження порядків надання домедичної допомоги особам при невідкладних станах».

Усі, хто хоче детальніше ознайомитися з цими алгоритмами та покращити знання, аби не розгубитися в критичний момент, може прочитати цей наказ.

Тренінг по першій медичній допомозі в Grade

Так, на тренінгу учасники розбирали найбільш поширені випадки, коли люди потребують порятунку, дивились відеоінструкції та записи з реальних ситуацій, а також обговорювали різні можливі ускладнення та ситуації, які можуть трапитися в таких обставинах.

Вкотре переконалася, що довкола теми надання першої медичної допомоги існує багато міфів, і рада їх позбутися! Адже вкрай важливо знати, як діяти у різних кризових ситуаціях, щоб не лише врятувати потерпілу людину, але й не нашкодити.

Особисто для мене було корисно дізнатися про принцип використання автоматичного зовнішнього дефібрилятора та надання допомоги в таких невідкладних станах, як утоплення та судоми.

Марина Яцкевич, маркетинг-спеціалістка

Тренінг тривав протягом двох днів: 9 та 11 квітня. Це третя подія FAST разом із нашим центром.

FAST з 2014 року навчає команди відповідальних українських компаній навичок першої допомоги та пожежної безпеки. Крім того, група інструкторів працює для військовослужбовців, проводить для них навчання з тактичної медицини та загалом докладається до розвитку цієї сфери в Україні.

Для того, аби підтримати цю діяльність та допомогти військовослужбовцям отримати важливі знання, переходьте за посиланням та знаходьте реквізити.

Людське життя — найбільша цінність, і ми серйозно ставимось до цього твердження. Ми працюємо з людьми, і непередбачувані обставини можуть трапитись в будь-який момент, особливо враховуючи війну в Україні.

Ще з 2017 року команда FAST — наш побратим у тренінгах з надання першої домедичної допомоги. Цього разу ми проводили тренінг онлайн, і я дуже задоволена рівнем ефективності навчання і залученості команди Grade.

Марина Гордієнко, COO at Grade

Ми піклуємось про викладачів, студентів, та про всіх, хто нас оточує. Тож, закликаємо всіх вчитися надавати першу медичну допомогу! А також бажаємо, аби вам цього ніколи не довелось робити.

Take care! 🫶