Український уряд запускає програму з покращення знання англійської — Future Perfect

Украинское правительство запускает программу по улучшению знаний английского — Future Perfect
2.11.2023

Міністерство цифрової трансформації, Міністерство освіти та науки та Міністерство культури та інформаційної політики у співпраці створили проєкт, що має на меті популяризувати англійську мову в українському суспільстві.

Ініціатива «Future Perfect» допоможе всім українцям та українкам покращувати свої знання англійської у форматі lifelong learning — освіти протягом усього життя.

В рамках створення програми влада дослідила поточний рівень знань, мотивацію вивчати мову та ставлення до англійської в Україні. Зʼясувалось, що середній рівень володіння англійською українців — 2,86. по шкалі від 0 — абсолютно не знає до 10 — впевнений користувач

Крім того, виявилось, що 93% опитаних батьків хочуть, щоб їхні діти знали англійську мову на достатньому рівні.

На думку авторів ініціативи — знання англійської мови допоможе Україні поліпшити всебічну співпрацю на міжнародному рівні, інтегрувати український бізнес в Європу та вкладати як в особистісний розвиток, так і в розвиток держави.

Наша глобальна мета — посилити Україну, українців і все українське, зокрема шляхом виходу на глобальний ринок. І англійська мова — один з необхідних для цього інструментів. Нині 49% опитаних українців не мають жодних навичок мови. Близько половини опитаних громадян можуть втрачати додаткові можливості, які можна було б використовувати як для особистісного розвитку, так і для розвитку держави.

Оксен Лісовий, міністр освіти та науки України

Михайло Федоров презентував платформи, де всім українцям буде надаватись доступ до безплатних уроків для покращення англійської. Перші два ресурси вже були презентовані:

  • Promova — це інтерактивна платформа, яка пропонує індивідуальний підхід у вивченні мови та зосереджується на ефективності. Вона пропонує масу інструментів для поліпшення мовленнєвих навичок — короткі уроки в онлайн-курсах для самостійної роботи, а також спільноти учнів для практики спілкування.
  • Empower — це проєкт, розроблений британськими колегами з Кембриджу, доступний в усіх українських вищих навчальних закладах. Ця онлайн-платформа включає передові педагогічні підходи і є важливим ресурсом як для викладачів, так і для студентів.

Для того, щоб розпочати навчання на цих платформах, користувачам потрібно авторизуватись через «Дію». Після цього кожному буде наданий доступ до курсів та уроків.

Як нарешті вивчити англійську мову?

Поради й ресурси, які допоможуть досягти високого рівня

Дізнатись

Нагадаємо, що покращувати англійську ви можете також на курсах в нашому центрі, за допомогою нашого блогу, а також відвідуючи розмовні клуби щовихідних.

Ваша англійська — це запорука спільного perfect future!