МОЗ рекомендує вправи для усунення стресу та тривоги у дітей

МОЗ рекомендує вправи для усунення стресу та тривоги у дітей
15.01.2023

Міністерство охорони здоровʼя України пропонує дієві вправи для усунення стресу та тривожного стану у дітей. За рекомендацією лікаря-психотерапевта Сергія Міщука дорослим буде також корисно їх виконувати.

Добірка антистрес-вправ для дітей створена за ініціативи першої леді України Олени Зеленської у межах Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, яка стартувала 2022 року. Також раніше було започатковано Telegram-канал “Підтримай дитину”, на якому публікують корисні психологічні практики, поради та ігри для заспокоєння дітей у складні часи.

Грайте в ігри та повторюйте англійську лексику одночасно!

Добірка ігор

Допомогти своєму психоемоційному стану та відновити баланс можна за допомогою фізичних вправ, напружуючи тіло. Також не завадать виконувати їх разом з дітьми з метою профілактики.

1. Дихання животом

Техніка виконання вправи — нескладна, її можна робити лежачи або стоячи. Виконуйте 10-12 вдихів та видихів у зручному для вас темпі.

Інфографіка: МОЗ

2. Трясці

Цю практику потрібно виконувати стоячи. Повторіть вправу 10-15 разів, максимально розслабляйте ноги та стежте за диханням.

Інфографіка: МОЗ

3. Тополя на вітру або “Потягун”

Під час цієї вправи буде корисно зробити 10-15 повторень. Можна поєднувати виконання з невеликими перервами на відпочинок.

Інфографіка: МОЗ

4. Сокира

Ця фізична вправа передбачає максимальне напруження та розслаблення тіла. Її потрібно повторити 10 разів у позиції стоячи.

Інфографіка: МОЗ

А також для працівників сфери освіти буде корисно прослухати безкоштовний курс “Психологічна безпека дорослих і дітей під час повітряної тривоги у школі”, про який ми розповідали раніше.