Поведінка учнів у школах Англії значно погіршилася: у чому причина

Поведінка учнів у школах Англії значно погіршилася: у чому причина
5.04.2024

Викладачі Англії зазначають, що останнім часом школярі стали в рази жорстокіші. Ба більше, майже кожного п’ятого вчителя цього року вдарив учень.

Для боротьби з жорстокістю школярів Міністерство освіти інвестувало 10 мільйонів фунтів стерлінгів у центри контролю поведінки.

Що відбувається у школах Англії?

У лютому та березні цього року соціологи опитали понад 9000 вчителів Англії про поведінку учнів у класі.

Більша частина вчителів початкової та середньої школи повідомила про те, що за останні два роки кількість бійок та сутичок учнів збільшилася.

Крім того, багато дітей ясельного віку «плюються та лаються», а найгіршу поведінку мають п’ятирічні та шестирічні діти — вони часто метають стільці у класі.

У Дьюсбері, що у Західному Йоркширі, католицька академія Св. Джона Фішера наполегливо працює над покращенням поведінки дітей віком від 11 до 18 років.

Раніше в навчальному закладі існувала культура знущань і атмосфера залякування, а шкільні туалети перетворилися на місця для паління.

Тепер у школі запровадили певні правила: закриті коридори під час уроків, заборона користування телефонами на території школи, суворі правила відвідування туалетів.

Крім того, директор посприяв створенню в академії різноманітних творчих гуртків: музика, танці, театр. Відтак, шкільна спільнота та місцеві жителі зауважили, що діти стали поводитися краще.

10+ принципів сучасного вчителя англійської

Читати

Яка причина жорстокості учнів? 

Доктор Патрік Роуч, генеральний секретар профспілки NASUWT, зазначає, що посилення насильства та жорстокого поводження з боку учнів відбулося після пандемії COVID-19.

Крім того, багато вчителів не володіють навичками управління та контролю поведінки учнів. 

У відповідь на таку ситуацію Міністерство освіти посилило програму охорони психічного здоров’я та добробуту для вчителів та учнів.

Нагадаємо, що у Grade Education Centre відкрили набір на весняні групи. Детальніше про навчальні програми читайте за посиланням.