Революція в навчанні: влада Англії впроваджує ШІ в систему освіти

Революція в навчанні — влада Англії думає над впровадження ШІ в систему освіти
29.02.2024

Міністерка шкільної освіти Великобританії Діана Барран заявляє, що штучний інтелект може зменшити навантаження на педагогів та стати «персональним репетитором» для учнів.

Про це повідомляє англійське видання The Independent.

Переваги ШІ в освіті

Високопосадовці Сполученого Королівства вважають, що сучасні технології можна використовувати для оцінювання робіт школярів.

Таке використання інструментів АІ допоможе освітянам ефективніше керувати своїм навантаженням.

Крім цього, Діана Барран запевняє, що штучний інтелект сприятиме:

  • покращенню навчання дітей з інвалідністю,
  • усуненню потреби у здійсненні рутинних завдань педагогів, наприклад, таких, як виставлення оцінок та надання зворотного звʼязку,
  • скороченню розриву у знаннях між дітьми з багатих та бідних сімей.

Чого бояться посадовці?

Крім визначення позитивних сторін, у міністерстві освіти Великобританії побоюються ризиків та планують провести додаткові дослідження, аби зрозуміти, які проблеми для шкіл, коледжів та університетів може спричинити ШІ.

Посадовці хочуть, аби лідери освітньої сфери та експерти в галузі технологій висунули ідеї щодо того, як зробити використання штучного інтелекту безпечним і надійним.

У міністерстві стверджують, що визнають потенційну небезпеку сучасних технологій, але навіть попри це хочуть використати їх «магію».

AI-генератори англомовних текстів для викладачів і студентів

Дізнатись

До слова, нещодавно ми розповідали про те, що у British Council дослідили ставлення викладачів англійської мови до ШІ. Детальніше про результати опитування можна дізнатись за посиланням.