ЗНО для іноземних студентів

25.03.2018

Складати ЗНО відтепер будуть не лише випускники шкіл одинадцятих класів та вступники до магістратури, а і іноземні студенти, що закінчили перший курс навчання в Україні. Про це нагадала міністр освіти України Лілія Гріневич під час свого виступу на Першому українському форумі міжнародної освіти.

Міністр відмітила, що кількість іноземців, що бажають отримати вищу освіту в Україні, зростає, і нагадала, що я кількість не має зашкодити якості. Тому МОН планує максимально знизити можливий вплив посередників на процес вступу громадян з-за кордону до українських вузів. Адже відповідальність за прийняття студента та його успішність лягає саме на плечі останніх.

Студент, рівень попереднього навчання котрого недостатній, не зможе успішно навчатися в Україні. Особливо це стосується знання мови, якою викладається матеріал. Саме для цього і вводиться ЗНО з мови викладання, котре іноземні студенти мають скласти після закінчення першого курсу. На другий будуть зараховані лише ті, хто успішно складе подібний іспит.