16 англійських слів, які застрахують ваше життя від усіх негараздів

16 английских слов, которые застрахуют вашу жизнь от всех бед
15.11.2018

Якщо ви під час перебування за кордоном опинилися в ситуації, коли необхідно оформити страховий поліс, готуйтеся до шквалу нових слів. Незнайома спеціалізована лексика може застати вас зненацька та стати причиною комунікативного провалу або й неправильного оформлення страхування.

Якщо ви лише починаєте обирати поліс для себе чи членів своєї родини або вже готові його придбати, ці англійські слова неодмінно стануть у пригоді й допоможуть не втратити гроші та отримати саме ту послугу, яка вас цікавить.

Life insurance — /lˈaɪf ɪnʃˈʊəːrəns/ — страхування життя

Страхування життя убезпечує найцінніше: життя, здоров’я, здатність заробляти гроші, впевнене майбутнє. Зазвичай люди страхують життя для того, щоб забезпечити собі та близьким довгострокову матеріальну підтримку, яка дозволить їм вберегтися від наслідків нещасного випадку чи створити фінансовий резерв для виходу на пенсію.

General insurance — /dʒˈenrl ɪnʃˈʊəːrəns/ — загальне (ризикове) страхування

Договори загального страхування забезпечують лише компенсацію збитків. Ці договори укладаються на невеликий термін, як правило, на рік.

Casualty insurance — /kˈæʒʊəːlti j̆ɪnʃˈʊəːrəns/ — страхування від непередбачуваних подій

Типова характеристика страхування від непередбачуваних подій — виплата компенсації за шкоду, пов’язану із заподіянням тілесних ушкоджень чи майнових збитків, що були спричинені недбалими діями або упущеннями страхувальника.

Travel insurance — /trˈævl ɪnʃˈʊəːrəns/ — страхування туристів

Страхування туристів (медичне та від нещасних випадків) є обов’язковим і проводиться суб’єктами туристської діяльності на основі договорів зі страховими компаніями.

Car insurance — /kɑr ɪnˈʃʊrəns/ — автострахування

Подорожуєте на власному авто? Тоді вам точно треба задуматися про автострахування, адже воно може  заощадити ваш час і кошти, коли вам потрібно бути відновити свою машину чи придбати нову.

Insure baggage against loss — /ɪnʃˈʊəː bˈægɪdʒ əgˈenst lˈɒs/ — страхування багажу в разі втрати

Якщо вірити статистиці, то у світі кожні 90 секунд втрачається багаж авіапасажира. Звичайно, можна наклеїти зверху або покласти всередину записку зі своїми даними та сподіватися, що порядність працівників аеропорту / вантажників виявиться на висоті, проте деякі мандрівники переконують, що якщо ви везете цінний багаж, краще його застрахувати.

Underwriting — /ˌʌndəˈraɪtɪŋ/ — андерайтинг, гарантування страховки

Процес, під час якого страховик аналізує заяву особи, яка хоче бути застрахована, та вирішує, чи надасть їй страхування життя. Підставами для погодження або відмови є потенційні ризики, пов’язані з віком, історією хвороби заявника та іншими чинниками. Якщо ви отримуєте поліс, процес андерайтингу також допомагає визначити розмір страхової виплати.

Policy — /ˈpɑləsi/ — страховий поліс

Документ, що видається страховиком, який підтверджує договір страхування та містить умови укладеного договору.

Policy wording — /ˈpɑləsi wˈɜːdɪŋ/ — правила страхування

Правила страхування є одним з основних документів страхової компанії. Вони розробляються страховиком для кожного виду страхування та підлягають реєстрації в уповноваженому органі.

Insurance contract — /ɪnˈʃʊrəns ˈkɑnˌtrækt/ — договір страхування

Письмова угода між страхувальником і страховиком, згідно з якою страховик зобов’язується здійснити страхову виплату страхувальнику, а страхувальник — сплатити страхову премію у визначені строки та виконувати інші умови договору.

Premium — /ˈpriːmɪəm/ — страховий внесок

Періодичні грошові виплати страховій компаній. Їх регулярність встановлюється індивідуально — раз на рік, раз на півроку, щоквартально, щомісячно. Розмір внеску визначають у процесі андерайтингу.

Currency of insurance — /ˈkɜrənsi ʌv ɪnˈʃʊrəns/ — валюта страхування

Валюта, в якій виплачуватимуться страхові премії та здійснюватимуться страхові виплати.

Insurance cover limit — /ɪnˈʃʊrəns ˈkʌvər ˈlɪmət/ — ліміт страхового покриття

Гранична страхова сума, яку можна визначити щодо конкретного ризику, прийнятого на страхування.

Cash value — /kæʃ ˈvaljuː/ — грошовий еквівалент, відшкодування

Деякі поліси довічного страхування передбачають отримання грошових відшкодувань або позик до настання страхового випадку.

Riders — /ˈraɪdəz/ — страхові бонуси

Додаткові переваги, які ви можете додати до свого полісу, як правило, збільшивши розмір страхового внеску.

Payment of insurance — /ˈpeɪmənt ʌv ɪnˈʃʊrəns/ — страхова виплата

Грошова сума, яка виплачується страховиком відповідно до умов договору страхування при настанні страхового випадку.

Нагадаємо, що нещодавно ми писали, як і де вчити базову англійську для програмістів.