Усе, що відомо про ЗНО з англійської мови-2020

Все, что известно про ЗНО по английскому языку-2020
20.12.2019

Із 2021 року ЗНО з математики стане другим обов’язковим предметом, який необхідно буде складати абсолютно всім українським випускникам шкіл. Натомість конкуренцію історії України у якості третього обов’язкового предмета на вибір становитиме ЗНО з англійської. До речі, проект закону, за яким іспит з англійської на магістратуру стане обов’язковим для всіх, уже був остаточно прийнятий Верховною Радою.

Із 2020 року ЗНО з англійської хоча й залишається серед необов’язкових предметів, але серед них цей іспит зазвичай найпопулярніший. Тому пропонуємо дізнатися, що ж очікує абітурієнтів, які виберуть складання саме цієї дисципліни.

Основний іспит ЗНО з англійської мови назначений на 2 червня 2020 року, а результати можна буде дізнатися до 20 червня 2020 року. Іспит передбачає виконання 59 завдань за 150 хвилин. Максимальна кількість балів за роботу – 72.

Іспит розділений на чотири частини:

У трьох перших розділах трапляються завдання найрізноманітніших типів:

  • з вибором однієї правильної відповіді з трьох чи чотирьох варіантів;
  • на визначення правильності чи неправильності твердження;
  • на встановлення відповідності (зіставити заголовки з текстами, твердження/ситуації з об’явами/текстами, питання з відповідями чи навпаки);
  • на заповнення пропусків (реченнями/частинами речень, словами/словосполученнями з наведених варіантів).

Для підготовки радимо випробувати свої знання на тестах минулих років.

Під час визначення результатів ЗНО буде встановлений поріг «складено/не складено» у вигляді мінімального порогового балу за шкалою 100–200 балів. Для тих, хто обрав ЗНО з англійської у якості своєї ДПА, результат відображатиметься також у вигляді оцінки за 12-бальною шкалою.

Про особливості вступної кампанії-2020 можна почитати в нас на сайті.