В Україні запустили новий освітній проєкт для вчителів: що вивчатимуть фахівці?

В Украине запустили новый учебный проект для учителей: что будут изучать специалисты?
18.01.2024

На основі популярного курсу Єльського університету “Science of Well-being” в Україні запустили новий проєкт для українських вчителів — освітній курс “Щастя”. Ініціатива виникла завдяки спільним зусиллям львівського педагога Петра Сітека та громадської спілки “Освіторія” за фінансової підтримки Finn Church Aid (FCA).

На перший етап навчання запросять 50 вчителів з різних куточків країни. Після проєкту педагоги зможуть навчати учнів бути щасливими, знаходити сили в собі, та, навіть під час війни, покращувати рівень внутрішньої гармонії.

Яка мета курсу?

Війна негативно впливає на стан щастя української молоді. А результати соціологічних досліджень показують, що:

  • 87% підлітків зазнали суттєвих життєвих змін саме під час повномасштабного вторгнення,
  • 83% хочуть навчитись підтримувати себе у складні часи,
  • 59% бажають, щоб рідні, друзі чи викладачі підтримували їх більше.

Тому, щоб задовольнити актуальні потреби молоді, необхідно розвивати соціально-емоційні навички та психологічну стійкість дітей і підлітків, допомогти їм повірити у власні здібності та підготувати до щасливого життя.

Саме такі уміння українські педагоги опановуватимуть на “Щасті”!

Ваші учні любитимуть робити цю домашку

10 ідей

Який формат навчання?

Курс проходитиме у лютому-березні 2024 року. За цей час викладачі відвідають чотири онлайн зустрічі з Петром Сітеком та дводенний офлайн-тренінг у Києві. Ці активності допоможуть дізнатись про щастя, як його вимірювати та як навчитись почуватись щасливим.

Після завершення проєкту на викладачів чекатиме процедура підтвердження кваліфікації та сертифікація, а також проведення презентацій на педрадах шкіл для затвердження програми у навчальних закладах.

Як зареєструватись?

Реєстрація вже почалась та триватиме до 31 січня 2024 року. Заповнити форму можна за посиланням.

Відбір учасників відбуватиметься на основі заповненої анкети та подальшої співбесіди. Це допоможе оцінити мотивацію вчителя та готовність впроваджувати освітню програму у власному навчальному закладі.

Результати відбору оголосять 10 лютого 2024 року.

Участь в освітньому курсі — безоплатна. А після навчання учасники отримають сертифікат про підвищення кваліфікації на 21 годину.

Проте не “Щастям” єдиним! Наразі в Україні для вчителів впроваджують чимало проєктів та можливостей. Наприклад, нещодавно ми розповідали про ініціативу видавництва «Ранок» — премію «Ранкові зорі» для викладачів, які продовжують працювати, попри війну.