Слово 2020 року за версією Кембриджського словника

Слово 2020 года по версии Кембриджского словаря
15.12.2020

Кембриджський словник назвав слово року, і воно нікого не здивувало: quarantine. Чому? Тому що це єдине слово, яке з’явилося й у топ-5 за кількістю запитів і переглядів у 2020, й у топ-5 серед пікових запитів року. Загалом сторінку слова за 2020 рік переглянули 183 000 разів.

Дослідники зазначили, що в слова з’явилося нове значення – воно стає синонімом до lockdown: ситуація, коли люди залишаються вдома, щоби не заразитися. Первинне значення слова – це період часу, коли людям не дозволяється виходити з дому чи вільно подорожувати, щоби уникнути розповсюдження хвороби та зараження. Про слова року вирішили розпитати знаменитостей:

Працівники Кембриджського словника впевнені, що пошукові запроси чудово розкривають не лише те, що відбувається у світі, але й те, що для людей має найбільше значення. Так, слів COVID-19 і coronavirus немає в списку популярних запитів 2020 року. Це означає, що люди цілком добре уявляли собі, що це за вірус. Замість того вони шукали слова, які б відображали соціальний та економічний вплив пандемії. Тому в трійці лідерів опинилися також pandemic і lockdown.

Окрім слів, що вже існують, виникали й нові: quaranteam (quarantine + team), quaranteen (quarantine+teen), coronnial (corona+millennial), lockstalgia (lockdown+nostalgia).

Як змінювався світ, можна відслідкувати за словами року за версією Кембриджського словника:

2019 – upcycling – перероблення;

2018 – nomophobia – номофобія, страх залишитися без мобільного телефона;

2017 – populism – популізм;

2016 – paranoid – параноїдальний;

2015 – austerity – суворість, аскетизм.

Вивчайте корисні англійські слова та діставайте поради в нашому Instagram.