Professional development: як викладачі Grade розвивались у листопаді

Professional development: як викладачі Grade розвивались у листопаді
4.12.2023

Досвід, навички та бажання розвиватися — це перше, на що звертають увагу при доборі викладачів у Grade Education Centre. Кожен з наших тічерів постійно росте, і цьому охоче сприяє центр, організовуючи заходи для професійного розвитку.

У листопаді наші викладачі побували на 5 онлайн-заходах та одній масштабній офлайн-конференції. Як початківці, так і досвідчені фахівці приєднувались до зустрічей, обмінювались досвідом та знаннями.

Розповідаємо більше про насичений та активний листопад у Grade.

Тренінг-сесія 1: Overview and Use of English

Міжнародні іспити з англійської мови — один із основних напрямків роботи Grade. Адже ми — єдиний авторизований платиновий центр Cambridge Assessment English в Україні, і вже 15 років спеціалізуємось на проведенні та підготовці до популярних екзаменів.

Зазвичай іспити з англійської складають не лише дорослі, а й діти та підлітки, тому всі наші програми для цих вікових категорій містять компоненти підготовки до Кембриджських тестів.

Саме тому так важливо, аби кожен наш викладач розумів особливості тренування дітей та підлітків, і вмів передавати свій досвід складання іспитів, адаптуючи його під потреби студентів.

Для цього 2 листопада Лідія Сімак, Young Learners Academic Director, провела тренінг і розповіла про наступне:

  • що являє собою система екзаменів та їхні типи;
  • види, рівні, особливості та переваги Кембриджських іспитів;
  • розділ Use of English на іспитах та чому він складний для більшості студентів;
  • типи завдань та екзаменаційні стратегії, які допоможуть студентам подолати проблемні моменти.

У листопаді це була перша зустріч, присвячена іспитам, яка продовжилась вже другим тренінгом в середині місяця. Однак, перед ним у Grade відбулась одна з найважливіших подій 2023 року.

Онлайн-воркшоп with Iskra Stamenkoska

Зареєструватись

Teaching Beyond: From Techniques to Efficacy

12 листопада у центрі Києва Grade зібрав на конференції 90 викладачів англійської мови з усієї України, аби розширити межі традиційного викладання, поділитися досвідом та відзначити День народження нашої компанії!

На заході виступили троє досвідчених фахівців центру:

Мені сподобалось, що була змога побачити знайомих колег і поспілкуватися наживо. Я знаю спікерів особисто, а тому ще до конференції розуміла — вони приготують якісний контент.

Вікторія Перванюк, викладачка Grade

Ми вже розповідали про те, як пройшла конференція, а також про враження викладачів після неї. Переходьте за посиланням!

Конференція Grade для викладачів англійської

Тренінг-сесія 2: Receptive Skills

Власне другий тренінг у листопаді, присвячений міжнародним іспитам, пройшов 14 листопада. Спікеркою була Альона Філіпенко, сертифікована викладачка, яка зокрема спеціалізується на підготовці до екзаменів.

Відгуком про цей захід поділилась ще одна активна учасниця — Аліна Бутчак, яка відвідала обидва тренінги.

На другому тренінгу ми розглянули різні види завдань для аудіювання та читання, поділилися досвідом, як ми допомагаємо студентам з їх виконанням, та розібрали найефективніші стратегії для цих компонентів екзамену.

Обидва тренінги були максимально практичними, було цікаво поділитися власними думками, а також почути багато корисних порад від колег.

Аліна Бутчак, викладачка Grade

15 років Grade: з чого все почалось?

Історія

Демоурок для новачків: навчаємо граматики для A1/A2

Ще один із форматів розвитку наших викладачів — демоуроки. Суть заходів у тому, що усі охочі тічери приєднуються на урок до більш досвідченого викладача у ролі спостерігачів або ж учнів. Після — відбувається професійне обговорення.

21 листопада Олена Лисиця, CELTA-тренерка й викладачка для дітей і дорослих, провела демоурок для того, аби продемонструвати, як викладати граматичні теми студентам на початкових рівнях англійської.

Я вважаю такий формат практичних зустрічей дуже корисним. Олена Лисиця показала, як в одному уроці можна активувати лексику, повторити знайому граматику, частково впровадити практику письма, читання, слухання, вимови та говоріння, навіть коли основний фокус — це граматика.

Юлія Іваній, викладачка Grade

Тренінг із психологом: формальні та неформальні лідери в групах

Успішний урок англійської — це не лише про правила і вправи, а й про безліч інших нюансів, серед яких є розуміння групи студентів та утримання їх уваги.

Хто такі формальні та неформальні лідери, і як налаштувати співпрацю, аби група досягла своїх цілей? Це основні питання, які на тренінгу 23 листопада порушив Дмитро Амбарцумян, корпоративний психолог Grade та КПТ-консультант.

Оскільки кожен викладач, працюючи з групою, має бути для неї лідером, на тренінгу відповідали на такі питання:

  • різниця між формальними та неформальними лідерами;
  • якості, необхідні для формального лідерства;
  • вербальна та невербальна комунікація, яка впливає на увагу групи;
  • характеристики різних стилів комунікації.

Поради Дмитра Амбарцумяна, як перестати прокрастинувати

Читати

Professional Development Day: практикуємо лексику

Завершальним заходом у листопаді був воркшоп 30.11 про те, як практикувати вивчену лексику на уроках.

Його провела кваліфікована CELTA, IELTS спеціалістка Grade Анастасія Крамар.

Ми розглянули, якими мають бути завдання, аби студенти використовували вивчену лексику під час говоріння в максимально наближеному до реальності контексті.

Також ми ділилися знаннями та досвідом про те, які типи активностей можна застосовувати для практики використання лексики (ігри, опитування, інтерв’ю, дискусії та інше). Крім того, ми аналізували, як можна адаптувати завдання в підручнику, якщо вони нецікаві, неактуальні, занадто легкі чи не вимагають активного використання нових слів і виразів.

Анастасія Крамар, викладачка Grade

Тож так наші викладачі розвивались в останній місяць осені. Нагадаємо, що вебінари, воркшопи та конференції доступні не лише для викладачів Grade Education Centre, а для всіх талановитих і натхненних професіоналів, які шукають шляхи для розвитку.

Слідкуйте за анонсами в наших соцмережах та на сайті за посиланням and never stop learning 🖤