Комп’ютерна версія IELTS – уже й в Україні

Компьютерная версия IELTS – уже и в Украине
10.03.2019

Традиційно IELTS – це тестування, яке виконується на папері. Але у 2017 році в Австралії вперше була запущена комп’ютерна версія цього іспиту. Спочатку Австралія, а згодом і інші країни, яким став доступний IELTS на комп’ютері, позитивно прийняли новий різновид тестування. Тепер комп’ютерна версія IELTS доступна у 20 країнах світу, зокрема й в Україні.

Організація зазначає, що комп’ютерна версія іспиту створена зовсім не для того, щоби згодом замінити паперову, а більше для створення більшого вибору для учасників. Перенесення процесу до цифрового простору надає змогу отримати результати впродовж 5–7 днів і додати більше дат складання.

Для комп’ютерної версії IELTS доступні й Academic, і General Training модулі. Водночас зміст та завдання абсолютно всіх розділів, Listening, Reading і Writing, збігаються. Єдине, що для комп’ютерної версії Listening відведено менше часу, тому що учасникам більше не потрібно заносити власні відповіді у форму для відповідей. Розділи Speaking також повністю збігаються і в усіх випадках складаються при живому спілкуванні з екзаменаторами.

Комп’ютерна версія тесту в Києві доступна в Students International, традиційна паперова – там само й у British Council. Але треба пам’ятати, що, який би різновид IELTS ви не обрали, це складний і відповідальний іспит. Тому, якщо ви б хотіли справді бути готовими до нього та продемонструвати дивовижні результати, запрошуємо на наші курси підготовки до IELTS. У нас же можна пройти пробний IELTS і підготуватися дистанційно.