«Цифровий учитель»: новий посібник для підвищення кваліфікації педагогів

«Цифровий учитель»: новий посібник для підвищення кваліфікації педагогів
16.10.2024

Українським освітянам пропонують новий ресурс для професійного розвитку — посібник «Цифровий учитель. Путівник для професійного зростання», розроблений ЮНЕСКО у співпраці з EdEra та Інститутом освіти імені Махатми Ґанді за підтримки Google.

Як це працює?

Цифровий світ відкриває безліч можливостей для освіти, але водночас ставить перед вчителями чимало запитань: з чого почати, як обрати правильні цифрові інструменти, як адаптувати традиційні уроки до нових умов?

Укладачі зазначають, що «Цифровий учитель» допомагає сформувати нову філософію викладання, де в центрі уваги – адаптивність, креативність та інтерактивність.

Посібник містить:

  • різноманітні вправи,
  • реальні кейси з викликами та рішеннями,
  • додаткові матеріали для самостійного опрацювання,
  • поради щодо універсального дизайну освітнього середовища та соціально-емоційного навчання.

Завантажити навчальні матеріали можна за посиланням.

Кожна тема має підсумковий тест, що систематизує знання, а активності та завдання спонукають до практичного застосування нових навичок.

Він також стане корисним для викладачів, які хотіли б додавати матеріали курсу «Цифровий учитель» до програм підвищення кваліфікації.

Курс створений для самостійного проходження на платформі EdEra, що дає можливість вчителям гнучко планувати своє навчання.

Однак для підтримки комунікації між учасниками, розробниками та модераторами була створена група «Спільнота сучасних учителів» у Facebook.

Це чудова нагода для вчителів опанувати нові цифрові підходи та зробити навчання інтерактивнішим!