Найкращі вчителі 2020 року за версією Global Teacher Prize

Кто стал победителем на Global Teacher Prize-2020
6.10.2020

Global Teacher Prize – захід, який святкує професію вчителя, відзначаючи тих українських вчителів, на кого може рівнятися вся країна. Така нагорода – своєрідний «Оскар» для освітян, і вона має свою церемонію нагородження з відзнаками найкращих у кількох номінаціях. Церемонія відбулася 3 жовтня 2020 року, і переможці вже відомі.

Головну нагороду та звання вчителя року дістав Василь Дяків, що викладає історію, громадянську освіту та основи здоров’я школярам у м. Заліщики Тернопільської області. Викладає він так вправно, що 59 його учнів стали переможцями обласних конкурсів МАН. Сам Василь має звання «Заслуженого вчителя України», а торік здобув перемогу в конкурсі «Вчитель року». Як переможець Global Teacher Prize він отримав 250 тисяч гривень, поїздку на Global Education and Skills Forum та рік безкоштовного навчання від «Освіторії».

Самые лучшие учителя 2020 года по версии Global Teacher Prize

Були оголошені й інші переможці, які також дістали цінні призи:

  • Приз глядацьких симпатій здобув вчитель початкових класів Андрій Олійник.
  • У номінації «здійснення мрії» перемогла Тетяна Лугіна, яка побажала для свого рідного Яготина місце для активного дозвілля молоді. Саме цю мрію їй допоможуть здійснити спонсори проекту.
  • У номінації «вибір серцем» цілих два переможці: Олег Швед, вчитель української мови та літератури, який працює в «Охматдиті» м. Львова, та вчителька початкових класів Вікторія Щербакова з м. Кролевець на Сумщині.
  • Звання вчителя-новатора дістав Іван Верещук, який викладає астрономію та інформатику дітям у с. Чулаківка Херсонської області.
  • Найкращим вчителем фізкультури був оголошений Віталій Мушинський із села Судилків Хмельницької області.
  • Найкращою вчителькою хімії стала Наталія Зима, яка працює в Технологічному багатопрофільному ліцеї ім. Артема Мазура у м. Хмельницький.
  • Найкращою вчителькою громадянської освіти назвали Лесю Юрчишин зі столичної Новопечерської школи.

Global Teacher Prize

Grade Education Centre не залишився осторонь такої важливої освітньої події: уже другий рік поспіль ми даруємо найкращим вчителям України власні призи. Цьогоріч усі десять фіналістів дістали від нас можливість безкоштовно скласти будь-який іспит із лінійки Cambridge Assessment English у нашому центрі.

Вчителька англійської мови у столичній школі Еліна Шевченко дістала від нас можливість пройти будь-який курс англійської у нашому центрі.

А найбажанішу кваліфікацію вчителів англійської мови CELTA зможе безкоштовно здобути вчителька з м. Суми Вікторія Ломака – їй ми подарували сертифікат на проходження відповідного курсу.

2020 Global Teacher Prize

Вітаємо переможців та бажаємо їм і надалі залишатися взірцями для освітян. Пишаємося, що Україна має таких неймовірних вчителів. Teachers Rock!