Global Teacher Prize Ukraine 2024 — деталі щорічної премії для вчителів

Global Teacher Prize
7.10.2024

5 жовтня пройшов фінал Global Teacher Prize Ukraine, і переможницею премії цьогоріч стала вчителька молодших класів Леся Павлюк.

Grade Education Centre став партнером премії та підготував подарунки для фіналістів. Відтак, 11 найкращих вчителів отримали подарунки — стипендію на навчання в нашому центрі на будь-якому курсі англійської мови. А ще одна додаткова премія створена для викладачки англійської мови Тетяни Ткач — вона отримала стипендію для навчання на курсі TKT YL+Teens.

Наша команда з радістю підтримує та долучається до ініціатив, які допомагають відзначити вчителів та допомогти їм отримати максимум сил і натхнення, щоб потім віддавати іншим!

Більше про переможницю премії

Цьогоріч організатори премії вперше відзначали вчителів, яких обрало суспільство. На платформі Дія.Освіта було створене опитування, де чверть учасників голосування обрали саме Лесю Павлюк.

Однак, переможницю затверджували не лише зважаючи на голоси суспільства, а також на думку експертного журі.

Викладачка з Івано-Франківська розробляє власні методики, імплементує їх в навчальний процес та працює з інклюзивними класами. Крім цього, Леся використовує сучасні підходи та вправи, наприклад:

  • кінезіологічні вправи,
  • ігрові технології,
  • ментальну арифметику.

Також вчителька є активною поза уроками: вона створює та долучається до творчих та благодійних заходів.

Винагородою для Лесі Павлюк став 1 мільйон гривень на власний освітній проєкт, а також подорож на світову премію Global Teacher Prize.

Global Teacher Prize Ukraine 2024 — детали ежегодной премии для учителейФото: Освіторія

10 найкращих викладачів — хто вони?

Номінанти премії — це вчителі з усієї України, що викладають різні дисципліни, однак їх завжди обʼєднує винятковість, неймовірна любов до своєї справи, а також сучасні та новаторські підходи до уроків.

Отож, крім Лесі Павлюк в 10 кращих потрапили:

  • Оксана Масовець — вихователька дошкільнят,
  • Євген Кравченко — вчитель історії,
  • Владислав Акименко — вчитель географії та історії,
  • Лариса Романишин — вчителька фізики, хімії та біології,
  • Катерина Корзун — вчителька української мови та літератури,
  • Олексій Качан — вчитель фізичної культури,
  • Тетяна Ткач — вчителька англійської мови
  • Владислав Кронгауз — вчитель історії,
  • Ярослав Федько — вчитель фізики,
  • Ольга Ензельт — вчителька алгебри та геометрії,
  • Олександр Думишинець — вчитель інформатики.

Фіналісти отримали різні призи від спонсорів — гранти від KSE Foundation, стипендію на втілення освітньої мрії, безплатні подорожі до різних країн, сертифікати на навчання від Grade Education Centre та інші корисні презенти.

Global Teacher Prize Ukraine 2024 — детали ежегодной премии для учителей

Global Teacher Prize: деталі премії

Національна премія у 2024 році стала вже 8 за час існування в Україні.

Щороку кожен охочий може номінувати знайомого вчителя, який відзначився своїм підходом до викладання, а комісія премії дослідить детальніше шлях та здобутки кожного з поданих заявок.

Участь в Global Teacher Prize — це можливість позитивних змін не лише в житті окремого вчителя, а й в системі освіти загалом. Адже, кожен з викладачів демонструє приклад, як можна змінити підхід до навчання на своєму місці.

Головні критерії відбору учасників — це вплив, який вони здійснюють на учнів, колег та громаду, а також ефективність та актуальність підходів та практик, які вони використовують на уроках.

Global Teacher Prize — це майданчик, де вчителі з різних куточків України можуть озвучити своє бачення змін та освіти загалом, знайти однодумців та надихнути колег ставати ще майстернішими.

Ми пишаємось, що маємо змогу долучатись до подій такого рівня, а також щиро вітаємо кожного фіналіста та, звісно ж, переможницю Лесю Павлюк!

Grade Education Centre допомагає вчителям англійської мови здобувати якісну та сучасну освіту вже 16 років і радіє позитивним змінам, які відбуваються в навчанні англійської в українській системі освіти постійно!

Дякуємо кожному вчителю та кожній вчительці за ваш неоціненний вклад в освіту суспільства!

Фото: Facebook-акаунт Зої Литвин