Як мотивувати молодших школярів до складання кембриджських іспитів?

Як мотивувати молодших школярів до складання кембриджських іспитів?
24.01.2022

2 min read

Багато вчителів англійської в молодшій школі стикаються з тим, що діти, особливо першокласники і другокласники, неохоче вчать мову. Воно і зрозуміло — у такому віці дитина хоче грати та бавитись, а не вчити незрозумілі слова та граматичні конструкції.

Проте англійська мова — один із найважливіших предметів у школі, а потім і у вишах, тому батьки хочуть, щоб їхні діти знали її “на відмінно”.

В останні роки все більш популярним стає складання іспитів з англійської мови серед дітей, і навіть найменших (від 6 років), оскільки діти та батьки бачать у цьому відчутну користь.

В Україні сьогодні молодші школярі можуть скласти іспити Pre A1 Starters, A1 Movers та A2 Flyers. Їх розробив наш партнер, всесвітньо відома екзаменаційна комісія Cambridge Assessment English, спеціально для учнів початкової школи віком від 6 до 12 років.

young_learners2

Головна відмінна риса Кембриджських іспитів для дітей молодшого віку — це те, що вони виглядають зовсім не як іспити, а як потішна гра… Тому одним з головних стимулів для дитини є саме форма іспиту: вільна, спокійна, без стресу, з масою цікавих та захопливих завдань.

Крім того, на цих іспитах дітям не ставляться звичайні оцінки, тому на них не можна провалитися 🙂 Замість оцінок або балів діти отримують щити від 1 до 5, і таким чином оцінюється рівень їх знань.

Є ще багато особливостей, які можна дізнатися з програми підтримки вчителів “Великі мрії маленьких учнів”, розробленої спеціально для іспитів Pre A1 Starters, A1 Movers та A2 Flyers.

Усім вчителям, які візьмуть участь у програмі, Cambridge Assessment English надасть промоматеріали для підготовки учнів до Pre A1 Starters, A1 Movers та A2 Flyers.